Themawandeling 'Loslaten'
Wat kan de natuur jou leren over loslaten? Wat is loslaten en hoe doe je dat?

Loslaten is eigenlijk leren niet meer vast te houden. Wat hou je nog vast? Of iets wat jou vasthoud?

We hebben allemaal wel eens met verlies te maken, en weten daar vaak goed mee om te gaan. Je hebt tijd en ruimte nodig om het verlies te verwerken, het los te laten. Maar heb je ook de tijd en ruimte om dit te doen? En heb je enig idee hoe je kunt ‘loslaten’?

Verlies is niet alleen als een geliefd persoon of huisdier dat overlijdt. Maar je kunt ook je baan verliezen, je status, inkomen, relatie, familie, eigenwaarde, vrijheid en noem er zelf eens een paar op.
‘Je moet het loslaten’ of 'je moet het een plekje geven', hoor je vaak genoeg zeggen. En toch weet je niet hoe je dat moet doen. Bij verlies komen ook emoties kijken, in verschillende fases tijdens een rouwproces. Ook komen er vele vragen bij je op en zoek je naar antwoorden; ‘waarom moet mij dit overkomen? – wat heb ik over het hoofd gezien? – had ik maar….? hoe moet ik nu verder?

Tijdens deze wandeling ga je ervaren hoe de natuur met loslaten omgaat. In iedere fase van de natuur en de mens, is loslaten een belangrijk gegeven. Om weer ruimte te creeren voor nieuwe dingen. Loslaten geeft ook voeding. Kijk eens hoe in de herfst de natuur haar bladeren en bloemen loslaat. Deze vallen op de grond en geven de aarde weer voeding. 

Trefwoorden - ontstressen, loslaten, transformatie, acceptatie en vanuit de Indiaanse Shamanisme; ieder seizoen staat gelijk aan het seizoen van je leeftijd gedurende je reis door het leven. 

Locatie: Westerpark, Zoetermeer

De workshop wordt op afspraak geven, stuur even een emailtje naar Ernya als je geinteresseerd bent. 

 

Voel je vrij en ontdek jezelf!
Je kunt ook andere artikelen lezen over loslaten in mijn weblog.