Cursus Schilderen en tekenen.

Altijd al willen leren tekenen en/of schilderen? Het is makkelijker dan je denkt.
De cursus is er voor iedereen!  Opgeven gaat via de Agenda

"Als je kan schrijven, kan je ook leren tekenen en schilderen."
Het enige wat je nodig hebt is motivatie, materialen, persoonlijke aandacht en professionele begeleiding!
De cursus schilderen en tekenen wordt gegeven in een klein en gezellig groepje in het atelier om met vrijheid voor eigen creativiteit, spiritualiteit en/of persoonlijke- en intuitieve ontwikkeling te leren schilderen en/of te tekenen.  
Wat komt er allemaal aan bod?

Eigenlijk alles wat jij wilt leren! De cursus is hands-on, je leert tijdens het werken aan jou gewenste onderwerp of stijl de technieken die je nodig hebt. Wil jij in de stijl van bijv Bob Ross, de tuinen van Monet, je dierbaar huisdier, abstract, landschappen of een portret leren schilderen of tekenen? Niets in onmogelijk! Je kunt ook kiezen om eerst te beginnen met een tekenles, die je de verfijnde voorbereiding geeft voor je aan de slag gaat met schilderen. Je mag van plaatjes schilderen, maar ook zonder om het nog meer jouw werk te laten worden! 

Belangrijk is wat inspireert jou? Maak er een foto van of een kopie en werk dit verder uit in je eigen stijl. Tijdens de lessen ga je ook ontdekken wat jouw stijl is. 

Wil jij ook leren een portret te leren schilderen met of zonder bijbehorende totemdier? In verschillende stijlen is dat mogelijk. 
Abstract en toch herkenbaar, zoals hieronder, of een mooi landschap alles is mogelijk. 

Cursus Schilderen en tekenen voor volwassenen:

Woensdag 19.30 - 21.30 uur (vol)
Donderdag 11.00 - 13.00 uur of 19.30- 21.30 uur

Wil je met een eigen groepje komen van 4 personen, neem dan even contact op met Ernya om te kijken welke dagen en tijden het beste uitkomen. 

De cursus wordt gegeven naar behoefte van ieder individu afzonderlijk. Ben je een beginner of gevorderde, iedereen is welkom!
De cursus is inclusief gebruik van alle materialen, je dient alleen zelf een schildersdoek en een tekenblok mee te nemen.
Gebruik de wat goedkopere schildersdoeken, je kunt altijd duurdere aanschaffen als je een schilderij als kado wil geven of wilt verkopen. 

Uiteraard mag je ook je eigen schilder en/of tekenmaterialen meenemen. Je ontvangt dan korting.

 

Cursus Tekenen en schilderen voor kinderen vanaf 6 jaar:
Voor kinderen duurt de cursus 1 uur per les (totaal 4 lessen per maand) en is gericht op wat het kind wilt leren tekenen of schilderen. Hij of zij leert hiervoor eerst de basis op een speelse en simpele wijze, zodat zij/hij ook thuis kan oefenen.
Er is geen druk van 'moeten' maar plezier in het tekenen en/of schilderen krijgen en behouden. En 1 ouder is altijd welkom om mee te kijken of mee te doen.

De cursus is inclusief gebruik van alle materialen, je dient alleen zelf een schildersdoek of tekenblok mee te nemen.

Iedere woensdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur.
Maandcursus 4 lessen € 50
3 Maanden cursus 12 lessen € 125
Jaarcursus 40 lessen 40 lessen € 395

Hieronder voorbeelden van tekenen: 7 jaar, 8 jaar en 14 jaar.

   

 

  

De lessen: Gedurende een heel jaar (40 lesavonden) of 3 maanden cursus (12 lessen)  of een maandcursus (4 lessen) ,  ga je werken met vele mogelijkheden waar je uit kan kiezen: Schilderen, Tekenen, Landschappen, Stillevens, Bloemen, Achitectuur, Fantasy, Spiritueel, Dieren, Portretten, Realistisch, Abstract off Experimenteel.

De cursus is geheel gericht op jouw eigen ontwikkeling, onderwerp en wensen, ongeacht of je een beginner bent of een gevorderde. 

Diverse technieken o.a.; perspectief, composities, contrast, dry-oil painting, onderwerpen, thema's, 1,2 en 3 dimensionaal schilderen/tekenen, diepte, materialenkennis en kleurenkennis komen allemaal aan bod. En je leert zowel op een makkelijke manier iets moois te maken of met vele technieken, net waar jij zelf behoefte aan hebt. 

Indien je meer van tekenen in de buitenlucht houdt, kijk eens in de Agenda voor meer informatie. Er worden regelmatig diverse workshops 'Buiten tekenen' gehouden. Indien een dag je niet uitkomt, laat het Ernya even weten, dan is er zeker een oplossing voor te vinden om samen een andere afspraak te maken.

Er is plaats in het atelier om je werk achter te laten, zodat je niet elke keer je werk hoeft te vervoeren.
Ivm de opslagruimte zijn de doeken niet groter dan 1.00 m x 1.00 m.
(Het atelier kun je ook huren per uur voor jezelf of als je een workshop wilt geven, vraag gerust naar de mogelijkheden)

De cursus is inclusief materialen, je dient alleen zelf een schildersdoek en eventueel een tekenblok mee te nemen.

Inschrijving: Bij een jaar (40 lessen) of een 3-maanden (12 lessen)  cursus, geldt het moment van inschrijving. Tijdens de vakantieperiodes wordt in overleg de lesavonden ingepland. 

Inhaallessen:
Als je een keer niet kunt komen, geen probleem. Deze mag je gratis inhalen in onderling overleg of tijdens de open atelierdagen.

Klik hier voor de werken van cursisten (beginners en gevorderden)