Altijd al willen leren tekenen en/of schilderen? Het is makkelijker dan je denkt.

"Als je kan schrijven, kan je ook leren tekenen en schilderen."
Het enige wat je nodig hebt is motivatie, persoonlijke aandacht en professionele begeleiding!
De cursus schilderen en tekenen wordt gegeven in een klein en gezellig groepje in het atelier om met vrijheid voor eigen creativiteit, spiritualiteit en/of persoonlijke- en intuitieve ontwikkeling te leren schilderen en/of te tekenen.  
Tijdens de Coronacrisis is er plaats voor maximaal 2 personen om op een veilige manier te kunnen schilderen en/of tekenen.

Wat komt er allemaal aan bod?

Eigenlijk alles wat jij wilt leren! De cursus is hands-on, je leert tijdens het werken aan jou gewenste onderwerp of stijl de technieken die je nodig hebt. Wil jij in de stijl van Bob Ross, de tuinen van Monet of een portret leren schilderen of tekenen? Niets in onmogelijk! Je kunt ook kiezen om eerst te beginnen met een tekenles, die je de verfijnde voorbereiding geeft voor je aan de slag gaat met schilderen. Je mag van plaatjes schilderen, maar ook zonder om het nog meer jouw werk te laten worden! 

Belangrijk is wat inspireert jou? Maak er een foto van of een kopie en werk dit verder uit in je eigen stijl. Tijdens de lessen ga je ook ontdekken wat jouw stijl is. 

Wil jij ook leren een portret te leren schilderen met of zonder bijbehorende totemdier? In verschillende stijlen is dat mogelijk. 
Abstract en toch herkenbaar, zoals hieronder.

 

Coronaperiode

We werken gedurende de Coronaperiode op een veilige en hygienische manier met maximaal 2 personen tegelijk in het atelier en tijdelijk met een starterset schilderen of een starterset tekenen. Uiteraard mag je ook je eigen materialen meebrengen.

Geef duidelijk aan bij je aanmelding welk starterset jouw voorkeur heeft.
Er zijn weggooihandschoenen aanwezig die je vrijblijvend mag gebruiken en desinfecterende gel die voor je klaar staat bij aankomst en vertrek.

De lessen: Gedurende een heel jaar (40 lesavonden) of 3 maanden cursus (12 lessen)  of een maandcursus (4 lessen) ,  ga je werken met vele mogelijkheden waar je uit kan kiezen: Schilderen, Tekenen, Landschappen, Stillevens, Bloemen, Achitectuur, Fantasy, Spiritueel, Dieren, Portretten, Realistisch, Abstract off Experimenteel.

De cursus is geheel gericht op jouw eigen ontwikkeling, onderwerp en wensen, ongeacht of je een beginner bent of een gevorderde. 

Diverse technieken o.a.; perspectief, composities, onderwerpen, thema's, 1,2 en 3 dimensionaal schilderen/tekenen, diepte, materialenkennis en kleurenkennis komen allemaal aan bod. En je leert zowel op een makkelijke manier iets moois te maken of met vele technieken, net waar jij zelf behoefte aan hebt. 

Indien je meer van tekenen in de buitenlucht houdt, kijk eens in de Agenda voor meer informatie. Er worden regelmatig diverse workshops 'Buiten tekenen' gehouden. Indien een dag je niet uitkomt, laat het Ernya even weten, dan is er zeker een oplossing voor te vinden om samen een andere afspraak te maken.

Er is plaats in het atelier om je werk achter te laten, zodat je niet elke keer je werk hoeft te vervoeren.
Ivm de opslagruimte zijn de doeken niet groter dan 1.00 m x 1.00 m.
(Het atelier kun je ook huren per uur voor jezelf of als je een workshop wilt geven, vraag gerust naar de mogelijkheden)

Inschrijving: Bij een jaar (40 lessen) of een 3-maanden (12 lessen)  cursus, geldt het moment van inschrijving. Tijdens de vakantieperiodes wordt in overleg de lesavonden ingepland.  

Inhaallessen:
Als je een keer niet kunt komen, geen probleem. Deze mag je gratis inhalen in onderling overleg.

Inclusief:
De cursus is inclusief een starterset tw € 15. Uiteraard mag je ook je eigen materialen meebrengen.

Klik hier voor de werken van cursisten (beginners en gevorderden)