Life en Online cursus!

Wat is intuitie? Een waarheid die niet is gebaseerd op feiten of beredenering, maar vanuit een gevoel die moeilijk te verklaren is. Men noemt het ook wel eens het ‘onderbuikgevoel’. Vanuit het latijn betekent het letterlijk ‘Innerlijk zien’. Soms wordt intuitie ook wel het 'derde oog' genoemd, het zesde zintuiig of 'het onbewuste IK'.

Zoek je rust en balans in je leven, relatie en/of werk? Zoek je een cursus om jezelf meer intuitief of spiritueel te ontwikkelen? Zoek je antwoorden op vragen die regelmatig door je hoofd gaan? Deze cursus geeft jou handreikingen om dit te bereiken met vele nieuwe inzichten om je doelen te behalen. Je leert o.a. kleuren en vormen te vertalen om je eigen schilderij te kunnen lezen, wat je hart je vertelt weet je hoofd vaak nog niet. 

Intuitief handelen

Intuitief handelen is keuzes maken vanuit je gevoel, zonder erover na te denken. Helaas is daar in onze maatschappij maar weinig of geen ruimte voor. Regelmatig ontvang ik clienten die leven en werken alleen maar vanuit hun denken en komen zichzelf na een tijdje tegen, met de vraag: ‘wat wil ik eigenlijk?’ of ‘wie ben ik eigenlijk?’

De cursus Intuitief schilderen en tekenen biedt jou mogelijkheden om meer naar je gevoel,  je intuitie te leren luisteren en hoe je daarmee om kan gaan in je dagelijkse leven. Ook leer je meer met je creativiteit te doen dan alleen het schilderen of tekenen op zichzelf, of je creativiteit nog te ontdekken! Ieder mens is creatief, je hebt tenslotte ook leren lezen en schrijven.

De cursus Intuitief schilderen en tekenen brengt rust, nieuwe inzichten, is magisch en inspirerend. Zit je veel in je denken en vind je het denken loslaten moeilijk? Intuitief schilderen maakt zichtbaar waar jij onbewust mee bezig bent, de spiegel van je ziel en bied jou mogelijkheden om meer met je creativiteit te doen dan alleen het schilderen of tekenen op zichzelf, of je creativiteit nog te ontdekken! 'Schilderen en/of tekenen vanuit je hart en ziel, brengt je dichter bij jezelf'

Vanuit je intuitie ga je zonder nadenken aan de slag met de opdrachten.
Je wordt hier met voorbeelden uit de praktijk in begeleidt op professionele wijze.

De cursus is opgebouwd met de module-theorie, iedere module heeft minimaal 4 opdrachten.

Life:

Cursus Intuitief Schilderen en Meditatief Tekenen in het atelier:

De maandcursus is verdeeld in 4 lessen totaal en werken we met modules (zoals de onlinecursus) of met je eigen thema.
Geef bij je aanmelding in de Agenda door op welke dag je wilt komen bij opmerkingen. 
De cursus is inclusief alle materialen, je dient alleen zelf een schildersdoek mee te brengen. Kies hiervoor niet de duurdere, dat kan altijd nog als je deze wil gaan verkopen of kado geven.

Iedere woensdag 11.00 - 13.00 uur of 19.30 - 21.30 uur ben je welkom.

Kijk even in de agenda of er nog plek is, of meld je aan met de tijd die jou het beste uitkomt.

Komen de dagen je niet uit neem dan even contact op met Ernya of er andere mogelijkheden. 

Jaarcursus: De jaarcursus geldt voor 1 jaar vanaf het moment van inschrijving. Vanaf dat moment ga je gedurende 10 maanden (4 lessen per maand) werken in het atelier aan je schilderijen of tekeningen. Er is ruimte voor inhaallessen als je een keer niet kunt komen, je hebt hiervoor 2 maanden extra, uitsluitend op afspraak. 

of 3 Maanden-cursus: Gedurende 3 maanden (12 lessen totaal) werk je aan 3 thema's, die je zelf uitkiest. 

of 1 Maandcursus: De maandcursus geeft 4 lessen. Je kunt iedere maand instappen en je eigen thema inbrengen.

Wil je met een groepje van maximaal 5 personen de cursus volgen is dat ook mogelijk, neem hiervoor eerst contact op met Ernya om te kijken welke dag en tijd het jullie het beste uitkomt. 

Kun je een keer een les niet volgen, geen probleem er zijn gratis inhaallessen mogelijk. 

Via de Facebookpagina Atelier Ernya, worden regelmatig kortingen gegeven en foto's van cursisten geplaatst. Leuk om de reacties van andere te zien over jouw werk. 
Ook kun je losse lessen volgen, welke minstens 48 uur vooraf moeten worden zijn doorgegeven in verband met een plekje in het atelier.

Samen met je vriendin of familie

 

Ook geschikt voor koppels

 
en groepen

 

of individueel en ontmoet anderen met dezelfde interesse

Thema's: 

We werken met diverse thema's (er is ook ruimte voor een individueel thema).
Iedere thema is gebaseerd op een kleur, materiaal, bewustwording, intuitie, natuuronderdeel of zintuig. 

En we werken vanuit verschillende betekenissen vanuit verschillende culturen, o.a. chakra's, native americans, celtics, kleurentherapie en de psychologische en symbolische betekenissen van de kleuren en natuuronderdelen.

Persoonlijke processen: 
Jouw persoonlijke processen worden zichtbaar voor je
Ernya is gericht op jouw persoonlijk proces, gedurende de gehele cursus om daar te komen waar je wilt zijn, te begrijpen waar je nu bent en wat jezelf kunt veranderen om je doelen te behalen. Alles in een ontspannen en gezellige sfeer. Er mag gelachen en gehuild worden, en altijd met respect naar elkaar toe.

Van denken naar voelen:
Pieker je veel of denk je vaak na en kom je niet tot een oplossing? Dan is het moeilijk om bij je gevoel en intuitie te komen. Om van denken naar voelen te komen, leer je luisteren naar je intuitie, je hart en ziel. Je leert dit toe te passen in je leven, werk, relaties en levensdoelen. Je leert wat jouw intuitie je te vertellen hebt. Je leert denken en voelen op de juiste wijze te gebruiken om weer rust en balans te vinden in je dagelijkse leven. Je ervaart en leert wat de kleuren, vormen en manifestaties voor je betekenen.

Communiceren met jezelf en anderen:
Kleuren en vormen vertellen ons waar we op dat moment onbewust mee bezig zijn of mee bezig willen zijn. Kleuren en plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden. Al eeuwenlang zijn kleuren belangrijk voor de mens, in de natuur maar ook in communicatie met elkaar en met jezelf.

 

Relaties:
Deze cursus is ook zeer geschikt voor koppels om samen de 'uitdaging' aan te gaan om binnen een jaar een vernieuwde relatie te realiseren. Weer verliefd, gelukkig en rust terug vinden met nieuwe doelen waar je samen aan gaat werken. 

Technieken:
Door middel van diverse technieken te leren en toe te passen kun je uiteindelijk genieten van prachtig resultaten om trots op te zijn. Zowel op de werkstukken als op jezelf.  Je hebt niet alleen aan een bijzonder schilderij gewerkt iedere maand, maar ook aan jezelf! Ook de werken van je medecursisten geven mooie inzichten en nieuwe perspectieven.

Inhaallessen:

Als je een keer niet kunt komen, geen probleem. Deze mag je gratis inhalen in onderling overleg.
Heb je een probleem waar jezelf niet meer uitkomt en behoefte aan een 1-op-1 schildersessies?

Neem hiervoor contact op met Ernya om samen een afspraak te maken.

Wil je eerst kennis maken met de cursus kun je je opgeven voor de workshop Intuitief Schilderen.

Online

Cursus Intuitief Schilderen en Meditatief Tekenen online:

De online cursus is gebaseerd op de module-theorie. Per module vind je 4 of meer lessen, oefeningen, opdrachten en toetsvragen. Je kan beginnen wanneer jij wilt. 

Module 1: Zelfervaren (je eigen waarheid ontdekken)
Module 2: Kleuren- en vormenleer (incl. Color Circle)
Module 3: Intuitie en andere zintuigen
Module 4: Materialenkennis
Module 5: Visualisatie, meditatie en muziek

Je ontvangt per module de cursus in pfd format. na ontvangst van de betaling van de factuur. 
Per module werk je aan je opdracht(en). De tijd hoe lang je erover wilt doen kies je zelf.
Het zijn schilderopdrachten en inzichtopdrachten. Je leert je eigen schilderijen, tekeningen, collages, zendala's etc te lezen, met andere woorden; 'wat vertelt het schilderij mij?' en 'wat betekent wat ik intuitief heb gemaakt?'
Heb je een module afgerond, stuur je het formulier 'toetsvragen' met foto's van je werk naar Ernya en ontvang je persoonlijk en professionele feedback en de volgende module.

Ook worden er 2 keer per maand gratis leuke bijeenkomsten/praktijkdagen in het atelier georganiseerd waar je altijd welkom bent. De data's staan in de agenda.
 

Reactie van een van de online cursisten:

"Hoe kan ik het omschrijven, dat het zo'n fijne ervaring is geweest om het pad van de vormen en kleuren in mijzelf te volgen. Jouw feedback heeft mij fundamenteel ondersteund, door recht vanuit het hart en intuitie te spreken. Ja, het voelde goed, zette mij neer of liet mij nadenken. Heel lief, warm en gezond gevoel voor wat er speelde. De opzet van je modules; dat waren mooie opbouwende modules vol met verrassingen die kloppen als een hart kan kloppen. Ik wil je hartelijk bedanken vor je empathische en professionele houding en natuurlijk voor de cursus zelf!

"De laatste jaren was ik mijn creative kant een beetje vergeten en heb deze weer opgepakt de de cursus Intuitief schilderen bij Atelier Ernya. Ik had geen idee wat het inhield, maar kwam er al snel achter dat het mijn verwachtingen overtrof. Het ongedwongen creatief zijn met kleuren en materialen in een warme en veilige omgeving vond ik geweldig. De benadering van het geheel door Ernya is meelevend, invoelend en enthousiasmerend!"
 

Wil je daarna anderen hierbij helpen, dan kun je de Cursus Artcoaching volgen die ook online wordt gegeven.

      

Klik hier om de resultaten van 100 cursisten te zien>>