2015-2016

Een filmpje op youtube over het element Lucht; Gedurende 365 dagen heb ik foto's genomen van de lucht tussen 7.00 en 8.00 uur 's morgens. Dat was een hele commitment en vroeg om discipline. Ik heb er een boodschap bij gevoegd, en aan het eind van het filmpje lees je meer over wat het element lucht voor je kan betekenen. Het duurt maar 6 minuten, veel plezier! Bekijk het filmpje: "365 days of the sky".

2013-2015
In Foryou Magazine regio Zoetermeer, heeft Ernya verschillende  redaktioneel stukje geschreven over verschillende artikelen mbt natuur en creativiteit. Dit magazine is gratis verkrijgbaar bij verschillende bedrijven in Zoetermeer. In haar praktijk kun je ook gerust om een exemplaar vragen. Het magazine wordt 3x per jaar uitgegeven.

23-05-2012
Een van de cursisten heeft een mooi redactioneel stukje geschreven in de Margriet nr. 21-2012 over haar cursus Intuitief Schilderen die zij maandelijks volgt bij Atelier Ernya.

01-10-2010
Ernya geeft haar medewerking gegeven aan een redactioneel stukje in het maandblad "Paravisie" m.b.t "Krachtdieren" onder het artikel 'van aap tot zwijn'.
Er bestaan verschillende gedachten over en tegelijkertijd zijn er veel overeenkomsten.
12-06-2009
Bonding met moeder Aarde - Ecopsychologie
Artikel geschreven door Sanne Bloemink met medewerking van Ernya.
Kun je niet inloggen dan kun je hier het uitgebreidde artikel van Sanne aanvragen.

23-07-2008
Media betekent voor mij niet alleen reklame, advertenties, bekendheid, maar ook de daadkracht en betrokkenheid met je omgeving en voor elkaar.
Aktie "Vlinder" is spontaan ontstaan, doordat ik het negatieve nieuwsbericht las in het Streekblad van 9 juli j.l.(zie onder) Mijn doelstelling in deze, was positief nieuws te brengen om ook hierin balans te brengen, alsmede bewustwording van de natuur om ons heen. Tenslotte zijn wij daar ook een deel van! Daar het Westerpark mijn werkomgeving is waar ik met clienten wandel, komen zaken als balans, bewustwording vaak te sprake.

Je kunt het lezen en naast je neer leggen of er zelf iets mee doen. Dat heb ik gedaan. Contacten met de uitvoerder, de bioloog, de stadecoloog, het streekblad en de tuincentra's gaven hun medewerking hierin, en is de aktie 'Vlinder' van start gegaan. Met een redactioneel stuk in het Streekblad "Vlinders, rupsen en sprinkhanen".

Streekblad 23-07-2008 "Vlinders, rupsen en sprinkhanen"

Wil je het artikel kunnen lezen? Stuur even een emailtje dan ontvang je de vergrootte versie van het artikel.

Streekblad 09-07-2008 "Kaalslag in het Westerpak"
"Een administratief foutje van ijverige Zoetermeerse groenambtenaren heeft gezorgd voor een ware kaalslag in het Westerpark! Weg is het leefgebied van duizenden rupsen, vlinders en libellen, weg is de voedselbron van honderden vogels. Bioloog en lid van de Vogelwekgroep Zoetermeer Arno van Berge Henegouwen, ontdekte deze natuurramp. Een storm? Vroeg ingetreden herfst? Milieuramp? Nee, maaiers! Maaiers die op 1 juli het Westerpark plat maaiden en daardoor in 1 klap ook de planten met rupsen wegvaagden. Maaiers die keurig het stedelijk groenbeleid uitvoerden en alles groen maakten. Alleen fazanten werden er gelukkig van. Even werd het park hun McDonalds met snacks overal voor het grijpen. Een vlinder wist niet wat zij zag. Nergens kon ze haar eieren kwijt. En waar geen vlindereieren zijn, daar zijn geen rupsen, geen vlinders, geen bloeiende bloemen dit jaar! en de libelle wist ook niet wat hij zag! Geen vlindertje meer te vangen om op te peuzelen. en de kevers liepen ineens open en bloot, de fazant wist er wel raad mee. En waar oeten de jonge meesjes heen om aan hun spinnetjes te komen? Of de sperwer die op een aantal plaatsen zijn jongen heeft zitten? Geen meesjes meer die de hongerige magen van zijn kroost vullen. Er is geen kleur meer in het Westerpark....Het Zoetermeerse groenbeleid leidt tot groen. Groen staat bij de gemeente hoog aangeschreven. Dat klopt, maar enkel groen is saai. De wereld is zoveel meer dan groe: kleuren, geuren, bloemen, vlinders, vogels. Niet maaien, maar zaaien: natuur weer wild in Zoetermeer!"