2023 20 september

Honesty

Telefoontje van Honesty, of zij een artikel mochten plaatsen op hun website. Nou dat mocht! Goed omschreven door Floor van Bommel, wat ik precies doe. 

Realeyezation: Natuur, Creativiteit en Spiritualiteit in Harmonie

In het hart van Zoetermeer bevindt zich een bijzondere plek waar natuur, creativiteit en spiritualiteit samenkomen: Realeyezation. Dit unieke bedrijf, opgericht door Ernya Hilton, biedt een scala aan diensten die gericht zijn op persoonlijke groei, zelfontdekking en het vinden van innerlijke rust. Check de website https://www.realeyezation.nl voor meer informatie.

De drijvende kracht achter Realeyezation

Ernya Hilton, de oprichtster van Realeyezation, heeft een diepe passie voor de natuur en creativiteit. Haar levenspad heeft haar geleid naar verschillende vormen van therapie en coaching, waarbij ze de kracht van de natuur en kunst combineert om mensen te helpen hun ware zelf te ontdekken. Met haar jarenlange ervaring en expertise biedt Ernya een veilige en inspirerende omgeving waar cliënten kunnen groeien en bloeien.

Een combinatie van natuur en creativiteit

Hoewel we niet in staat waren om de specifieke dienstenpagina te bereiken, is het duidelijk dat Realeyezation een breed scala aan diensten biedt. Van natuurcoaching en counselling tot workshops en cursussen, er is voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, creatieve expressie of gewoon een moment van rust in de natuur, Realeyezation heeft iets te bieden.

Verbinding met de gemeenschap

Realeyezation is niet alleen een bedrijf, maar ook een gemeenschap. Door de jaren heen heeft Ernya een loyale klantenkring opgebouwd die regelmatig terugkeert voor haar diensten. Deze klanten, velen van hen nu vrienden, getuigen van de positieve impact die Realeyezation op hun leven heeft gehad. Van inspirerende workshops tot rustgevende natuurwandelingen, elke ervaring is ontworpen om individuen dichter bij hun ware zelf te brengen. De warme en uitnodigende sfeer van Realeyezation zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, waardoor het meer is dan alleen een bedrijf - het is een thuis voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en verbinding.

Realeyezation onderscheidt zich door de unieke combinatie van natuur, creativiteit en spiritualiteit. Ernya's benadering is holistisch, waarbij ze de kracht van de natuur en kunst gebruikt om heling en transformatie te bevorderen. Of je nu deelneemt aan een workshop, een persoonlijke sessie boekt of gewoon de inspirerende omgeving van Realeyezation bezoekt, je zult ongetwijfeld een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen ervaren.

Reacties kun je plaatsen bij Realeyezation: Honeys.nl onderaan de pagina.

Telegraaf

Onverwachts werd ik gebeld door de Telegraaf ivm mijn cursus Diamond Painting Free style.
Of zij een stukje in de krant mochten plaatsen. Ja natuurlijk, heel bijzonder dat ze mij vroegen! 
Ik ben altijd al 'out of the box' denker geweest en creatief, dus wat leuk om dit  met jullie te delen
en te inspireren. 

2020

In het kwartaalblad (uitgave 88) voor Barden, Ovaten en Druiden in de lage landen heb ik een artikel geschreven over mijn boek "De geheime taal van de natuur':

"Hoe gek kan het leven soms lopen. Als kind was ik altijd al in de natuur te vinden, bruggen over slootjes en boomhutten en tipi’s van takken bouwen, verdwaalde dieren opvangen, lange wandelingen in de natuur aan de hand van mijn vader, reizen met mijn broer door Canada en Amerika. Daarnaast tekende en schilderde ik al graag op jonge leeftijd. Natuur en Kunst zijn met elkaar verbonden, dat weet ik zeker!

Eigenlijk was ik op mijn levenspad altijd op zoek naar wat spiritualiteit betekende voor mij. Na vele jaren ben ik, via allerlei omwegen, relaties, burn-outs en opleidingen, sinds 2008 een gediplomeerd Artcoach en Natuurcounselor- en coach geworden. Waarom de natuur? Omdat wij allemaal er een deel van zijn! De natuur inspireert, heelt en leert. Zelfs de wetenschap laat zich inspireren door de natuur, zoals vele oude culturen. Ik ben overtuigd dat de echte waarheid in jezelf zit en dat het pad van spiritualiteit hiermee verbonden is.

Ik gun iedereen een blik in ‘De geheime taal van de Natuur’, zowel in de natuur als in mijn boek, waarin ik beschrijf hoe verbinding en her-verbinding plaats vindt in de psyche van de mens in samenwerking met de natuur. Iedereen kan leren door middel van het makkelijk te lezen kennis over ecopsychologie, de levensechte verhalen van mijzelf mijn clienten en cursisten en vele oefeningen om de natuur toe te passen bij vragen die je hebt. Je krijgt gegarandeerd antwoord van de natuur!
Beoordeling van de uitgeverij:
"Met jouw manuscript ontrafel jij de geheime taal van de natuur en laat je de lezer zien wat hij of zij hieruit kan halen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Door eerst uitgebreid te vertellen over hoe jij zelf in aanraking bent gekomen met ecopsychologie en vervolgens toe te lichten wat het de lezer kan bieden, weet je mij meteen te intrigeren.
We komen allemaal dagelijks in aanraking met de natuur, maar jij laat zien dat we er te weinig bij stilstaan, zoals in het voorbeeld over de wandeling tijdens de lunch en de gesprekken die we doorgaans voeren. Met dit soort fragmenten laat je de lezer reflecteren op zijn of haar eigen doen en laten.
Dankzij de opdrachten en de verhalen van clienten die jij beschrijft, weet je mij te motiveren om zelf aan de slag te gaan. Met de toevoeging van het overzicht van de kenmerken van de natuur, bomen en dieren en daarbij hun symbolische betekenis, bied je een prachtige gids die een andere blik op de natuur en psychologie inspireert!"
 

Een paar reacties van mensen:
“Het leest zo lekker, de taal die je gebruikt is makkelijk te volgen”
“Ik voel nu de verbinding met de natuur, waar ik normaal aan voorbij liep”
“Jouw boek heeft me een heel ander perspectief gegeven over mijzelf”
“Ik kan niet wachten tot ik de oefeningen kan doen uit je boek”
“Bewuster worden hoe de natuur werkt voor mij was een echte eyeopener”

"Ik heb het kado gegeven aan mijn moeder van 80, ze gaat weer wandelen omdat ze zo nieuwsgierig is wat de natuur haar vertelt"
"Met name de oefeningen en de uitleg vind ik super om te lezen en te doen"
"Ik werk al een tijd met clienten, maar dit geeft een heel ander perspectief en een mooi hulpmiddel, ik ga de cursus ook starten!"

"Voor mijn burn-out moet ik iedere dag wandelen, zo stom om alleen te gaan. Maar met dit boek heb ik een doel!"

  

Je kunt het kwartaalblad gratis bestellen bij http://www.obod.nl/dryade/nieuwste.html en lezen hoe meer mensen de natuur en alles wat daarmee is verbonden toepassen in hun leven. Ook poezie, kunst en nog veel meer. Hier kun je het boek bestellen en hier.
 

2015-2016

Een filmpje op youtube over het element Lucht; Gedurende 365 dagen heb ik foto's genomen van de lucht tussen 7.00 en 8.00 uur 's morgens. Dat was een hele commitment en vroeg om discipline. Ik heb er een boodschap bij gevoegd, en aan het eind van het filmpje lees je meer over wat het element lucht voor je kan betekenen. Het duurt maar 6 minuten, veel plezier! Bekijk het filmpje: "365 days of the sky".

2013-2015
In Foryou Magazine regio Zoetermeer, heeft Ernya verschillende  redaktioneel stukje geschreven over verschillende artikelen mbt natuur en creativiteit. Dit magazine is gratis verkrijgbaar bij verschillende bedrijven in Zoetermeer. In haar praktijk kun je ook gerust om een exemplaar vragen. Het magazine wordt 3x per jaar uitgegeven.

23-05-2012
Een van de cursisten heeft een mooi redactioneel stukje geschreven in de Margriet nr. 21-2012 over haar cursus Intuitief Schilderen die zij maandelijks volgt bij Atelier Ernya.

01-10-2010
Ernya geeft haar medewerking gegeven aan een redactioneel stukje in het maandblad "Paravisie" m.b.t "Krachtdieren" onder het artikel 'van aap tot zwijn'.
Er bestaan verschillende gedachten over en tegelijkertijd zijn er veel overeenkomsten.
12-06-2009
Bonding met moeder Aarde - Ecopsychologie
Artikel geschreven door Sanne Bloemink met medewerking van Ernya.
Kun je niet inloggen dan kun je hier het uitgebreidde artikel van Sanne aanvragen.

23-07-2008
Media betekent voor mij niet alleen reklame, advertenties, bekendheid, maar ook de daadkracht en betrokkenheid met je omgeving en voor elkaar.
Aktie "Vlinder" is spontaan ontstaan, doordat ik het negatieve nieuwsbericht las in het Streekblad van 9 juli j.l.(zie onder) Mijn doelstelling in deze, was positief nieuws te brengen om ook hierin balans te brengen, alsmede bewustwording van de natuur om ons heen. Tenslotte zijn wij daar ook een deel van! Daar het Westerpark mijn werkomgeving is waar ik met clienten wandel, komen zaken als balans, bewustwording vaak te sprake.

Je kunt het lezen en naast je neer leggen of er zelf iets mee doen. Dat heb ik gedaan. Contacten met de uitvoerder, de bioloog, de stadecoloog, het streekblad en de tuincentra's gaven hun medewerking hierin, en is de aktie 'Vlinder' van start gegaan. Met een redactioneel stuk in het Streekblad "Vlinders, rupsen en sprinkhanen".

Streekblad 23-07-2008 "Vlinders, rupsen en sprinkhanen"

Wil je het artikel kunnen lezen? Stuur even een emailtje dan ontvang je de vergrootte versie van het artikel.

Streekblad 09-07-2008 "Kaalslag in het Westerpak"
"Een administratief foutje van ijverige Zoetermeerse groenambtenaren heeft gezorgd voor een ware kaalslag in het Westerpark! Weg is het leefgebied van duizenden rupsen, vlinders en libellen, weg is de voedselbron van honderden vogels. Bioloog en lid van de Vogelwekgroep Zoetermeer Arno van Berge Henegouwen, ontdekte deze natuurramp. Een storm? Vroeg ingetreden herfst? Milieuramp? Nee, maaiers! Maaiers die op 1 juli het Westerpark plat maaiden en daardoor in 1 klap ook de planten met rupsen wegvaagden. Maaiers die keurig het stedelijk groenbeleid uitvoerden en alles groen maakten. Alleen fazanten werden er gelukkig van. Even werd het park hun McDonalds met snacks overal voor het grijpen. Een vlinder wist niet wat zij zag. Nergens kon ze haar eieren kwijt. En waar geen vlindereieren zijn, daar zijn geen rupsen, geen vlinders, geen bloeiende bloemen dit jaar! en de libelle wist ook niet wat hij zag! Geen vlindertje meer te vangen om op te peuzelen. en de kevers liepen ineens open en bloot, de fazant wist er wel raad mee. En waar oeten de jonge meesjes heen om aan hun spinnetjes te komen? Of de sperwer die op een aantal plaatsen zijn jongen heeft zitten? Geen meesjes meer die de hongerige magen van zijn kroost vullen. Er is geen kleur meer in het Westerpark....Het Zoetermeerse groenbeleid leidt tot groen. Groen staat bij de gemeente hoog aangeschreven. Dat klopt, maar enkel groen is saai. De wereld is zoveel meer dan groe: kleuren, geuren, bloemen, vlinders, vogels. Niet maaien, maar zaaien: natuur weer wild in Zoetermeer!"