De "Cursus Artcoaching" is een hands-on cursus met veel praktijkvoorbeelden, oefeningen, schilder- en tekenopdrachten, zelfreflectie, praktijkvoorbeelden, zelfervaren en nog veel meer. en wordt ook online gegeven, met levenslang toegang tot de cursus.

De cursus is geschikt als je met mensen wilt gaan werken als Artcoach, of al werkt met mensen bijvoorbeeld als coach, maatschappelijk werkster, therapeute, docent of leerkracht. 

Wil je alleen de cursus voor persoonlijke- en intuitieve ontwikkeling volgen online of in het atelier, is er de Cursus Intuitief Schilderen.

De cursus kan je zowel online en/of life volgen. 

Online:
Je ontvangt de cursus per module in een pfd format, waar je het altijd nog eens na kan lezen of je voorbereiden op de Life studiedagen, die we samen inplannen.  In de agenda kun je je al aanmelden indien er een data staat vermeld.
Je volgt de cursus wanneer het jou uitkomt en waar je de theorie, praktijkvoorbeelden, oefeningen, opdrachten, documenten, toetsvragen vindt. Per module staan minimaal 4 opdrachten die je zelfstandig uitvoert. Nadat je de lessen hebt gevolgd vul je het document 'toestvragen' in met foto's en je ontvangt persoonlijk en professioneel feedback van Ernya.

Per module ontvang je gratis een videochat, die we samen inplannen. Dat kan per Whatsapp, Skype of Zoom. 
Het liefst werk ik zelf met Whatsapp, omdat deze mobieler is en je ook iets kan laten zien in het atelier. 
Je mag uiteraard altijd vragen stellen tijdens de cursus per email of via een appje.

Life: 
Indien je de studie ook online volgt: 
Hetzelfde geldt als hierboven bij de online cursisten

Praktijkdagen mogelijkheid (niet verplicht):
De praktijkdagen worden individueel samen ingepland en worden 2 x per maand gegeven meestal op woensdag, of in onderling overleg op een andere dag. 
Daar wordt de module behandeld waar je mee bezig bent of worden de vragen die je hebt behandeld Je werkt al online aan een module en de vragen die je hebt emailt je vooraf naar Ernya welke op die 2 praktijkdagen worden behandeld. Dus per maand wordt er 1 module behandeld.

Indien je de studie niet alleen online volgt: 

2 x per maand op dinsdagavond 19.30-21.30 uur of woensdagochtend 11.00-13.00 uur ben je welkom in het atelier om de cursus te volgen, waar 1 module wordt behandeld. De dinsdagen of woensdagen worden in onderling overleg ingepland. 

In het atelier zijn alle materialen inclusief, je dient alleen zelf een schildersdoek mee te brengen.

Je ervaart en leert eerst zelf je intuitie te onderzoeken en expressie aan te geven dmv kleur, vorm, materialen enz., waarna je zelf deze kan vertalen in woorden. Tijdens de cursus ga je ontdekken in welke vorm je hiermee wilt gaan werken. Dit kan zijn; zelfontwikkeling en bewustwording, toepassen in je gesprekken met clienten, of workshops en/of cursussen geven. Je ontvangt individuele professionele begeleiding tijdens de kleine groepjes in het atelier.
 

Wil je eerst kennismaken met de cursus is er life de workshop Artcoaching, welke uitsluitend op afspraak wordt ingepland. 

 
Voorbeeld van een online cursist (begin van een module en deze voltooid), waar zij de prachtige tekst bij heeft geschreven:
"A bird doesn't sing because it has an answer, it sings because it has a song" (Maya Angelou)

Een ander voorbeeld is van een cursist bij een opdracht in module 1; schilder of teken alleen met zwart en wit, waarna je intuitief voor de grijstinten kleuren zoekt. Hoewel bij deze cursist geen grijstinten zijn ontstaan (niets moet uiteraard), heeft zij toch een prachtig werk gemaakt en een mooi inzicht mogen ontvangen. 

   
Op de vraag wat zij geleerd heeft tijdens dit schilderproces, was haar antwoord:

"Dat het me vrijheid geeft door op deze manier te schilderen in plaats van van tevoren een onderwerp en kleur te moeten kiezen. Ik geef hiermee uiting en aandacht aan mijn innerlijke wereld, wat me veel innerlijke vrede en rust brengt. Ik kan dit goed terugkoppelen aan mijn dagelijks leven, waarin ik erg het gevoel heb naar standaarden van anderen te moeten leven en in het gareel te moeten lopen (wat als normaal wordt gezien), maar dit eigenlijk helemaal niet bij me past en ik de verbinding met mezelf kwijt raak. Ik wordt dan ook vaak als eigenwijs of eigenzinnig bestempeld (alsof ik niet goed genoeg ben), waardoor ik steeds uit balans wordt gebracht en keer op keer ziek wordt of in een burn-out terecht kom. Deze les geeft me hiermee het inzicht om niet te twijfelen aan mezelf en te vertrouwen op mijn intuïtie, mijn eigenzinnigheid te omarmen en het om te zetten in mijn kracht. Mijn eigen pad te kiezen om in verbinding te blijven met mezelf en dezelfde vrijheid te voelen als met het schilderen".

Toepassen in je eigen leven;  Jezelf leren coachen door middel van creativiteit, waar je je hele leven plezier van hebt. Hetgeen je creeert laat je kijken met andere ogen naar jezelf. Je leert hierdoor wat je zelf kunt veranderen of verbeteren, om het leven te leven zoals jij dat wilt. Niets hoeft je meer in de weg te staan, geen blokkades, geen invloeden meer van buitenaf, geen overtuigingen die nergens meer toe dienen. Je verrijkt je leven met nieuwe inzichten, die je eerst nog nooit had kunnen vermoeden.  

Toepassen tijdens je gesprekken;  Soms kunnen mensen niet precies verwoorden wat zij voelen, of zijn zo geconditioneerd dat hun ratio alleen datgene toestaat wat zij hebben geleerd in hun jeugd, van collega's,, familie, vrienden etc. Door expressie vanuit het gevoel, intuitie te geven komen mogelijkheden vrij om te onderzoeken waar het 'probleem' kan liggen. Hetgeen aandacht vraagt is ook hetgeen waar men zich toe voelt aangetrokken.
Workshops en/of cursussen geven; Je leert om zelf een workshop en/of een cursus intuitief schilderen te geven en in te richten die bij jou past.

Tijdens de cursus leer je ook over de betekenissen van de kleuren op verschillende niveau's vanuit oude kennis, zoals bijv. de Chakrakleuren, Kunstzinnige therapie, Eco-Art therapie en Native American filosofie. Ook leer je hoe je de Color-Circle kan inzetten bij je client. Schilderen en tekenen doet iedereen graag en is een mooie vorm om mensen te kunnen uitnodigen om zichzelf te leren ontdekken en het geleerde toe te passen in hun leven. Het geeft veel inzicht en bewustwording, waardoor de vrijheid ontstaan om bewust keuzes te kunnen maken.

De cursus is verdeeld in 8 modules
Iedere module heeft 4 lessen met 4 opdrachten (per opdracht kost ongeveer 1,5  a 2 uur).

Module 1: Zelfervaren
Module 2: Kleurenleer (incl. Color-Circle) en vormen betekenissen
Module 3: Intuitie en andere zintuigen
Module 4: Materialenkennis
Module 5: Visualisatie, meditatie en Muziek (voorbeeld van Ernya)
Module 6: Hoe mensen te begeleiden
Module 7: Plan van aanpak
Module 8: Praktische informatie en voltooiing.

 
Na afloop van  de cursus volgt er een examen (indien interesse) en ontvang je een certificaat.
De examendag wordt individueel gegeven en op een dag die jou ook uitkomt. 
Tijdens de cursus zijn er ook mogelijkheden om te oefenen of proefclienten, dit wordt allemaal tijdens de cursus besproken. 

Reacties van een paar deelnemers:

"De cursus heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. Ik ben zo blij dat ik hier 'toevallig' tegenaan liep, dank je wel!"

"Eindeliijk kan nu ik authentiek zijn in mijn werk en prive, deze cursus heeft mij daar enorm bij geholpen. Voor eeuwig dankbaar!"

"Dank je wel Ernya, voor de wijze lessen en professionele begeleiding gedurende deze mooie cursus!"

"Lieve Ernya, deze cursus heeft mij weer bij mijzelf gebracht en mijn creatieve kant ontplooit. Duizendmaal dank!"

"Ik wil jou heel hartelijk bedanken voor de feedback van de afgelopen maanden en de mooie lessen. Het was een prachtige ervaring.  Ik neem dat mee de toekomst in!"