De "Cursus Artcoaching" is een hands-on cursus met veel praktijkvoorbeelden, oefeningen, schilder- en tekenopdrachten, zelfreflectie, praktijkvoorbeelden, zelfervaren en nog veel meer. en wordt ook online gegeven, met levenslang toegang tot de cursus.

De cursus is geschikt als je met mensen wilt gaan werken als Artcoach, of al werkt met mensen bijvoorbeeld als coach, maatschappelijk werkster, therapeute, docent of leerkracht. 

Wil je alleen de cursus voor persoonlijke- en intuitieve ontwikkeling volgen online of in het atelier, is er de Cursus Intuitief Schilderen.

De cursus kan je zowel online en/of life volgen. 

Online:
Je ontvangt de cursus per module in een pfd format, waar je het altijd nog eens na kan lezen of je voorbereiden op de Life studiedagen. Je volgt de cursus wanneer het jou uitkomt en waar je de theorie, praktijkvoorbeelden, oefeningen, opdrachten, documenten, toetsvragen vindt. Per module staan minimaal 4 opdrachten die je zelfstandig uitvoert. Nadat je de lessen hebt gevolgd vul je het document 'toestvragen' in met foto's en je ontvangt persoonlijk en professioneel feedback van Ernya.

Per module ontvang je gratis een videochat, die we samen inplannen. Dat kan per Whatsapp, Skype of Zoom. 
Het liefst werk ik zelf met Whatsapp, omdat deze mobieler is en je ook iets kan laten zien in het atelier. 
Je mag uiteraard altijd vragen stellen tijdens de cursus per email of via een appje.

Life: 
Indien je de studie ook online volgt: 
Hetzelfde geldt als hierboven bij de online cursisten

Praktijkdagen mogelijkheid (niet verplicht):
De praktijkdagen worden individueel samen ingepland en worden 2 x per maand gegeven op een vrijdag, zaterdag of zondag.
Daar wordt de module behandeld waar je mee bezig bent of worden de vragen die je hebt behandeld Je werkt al online aan een module en de vragen die je hebt emailt je vooraf naar Ernya welke op die 2 praktijkdagen worden behandeld. Dus per maand wordt er 1 module behandeld.

Verder organiseert Ernya 4 x per jaar een gratis bijeenkomst voor de online en life cursisten Artcoaching (uitsluitende die vermeldt staan in de Agenda). Je kunt je hiervoor al gelijk opgeven, zodra je je aangemeld hebt voor de cursus. Wees er snel bij, het atelier is geschikt voor maximaal 4 personen en vol is vol.
Ieder seizoen vinden deze plaats waar je andere cursisten kunt ont-moeten en met elkaar te oefenen, sparren en inspiratie op te doen. Dit is niet verplicht, maar wel heel leerzaam.

Indien je de studie niet online volgt: 

Iedere dinsdagavond 19.30-21.30 uur of woensdagochtend 11.00-13.00 uur ben je welkom in het atelier om de cursus te volgen. Iedere maand wordt een module behandeld met 1 opdracht per week.

In het atelier zijn alle materialen inclusief, je dient alleen zelf een schildersdoek en een tekenblok mee te brengen.

Je ervaart en leert eerst zelf je intuitie te onderzoeken en expressie aan te geven dmv kleur, vorm, materialen enz., waarna je zelf deze kan vertalen in woorden. Tijdens de cursus ga je ontdekken in welke vorm je hiermee wilt gaan werken. Dit kan zijn; zelfontwikkeling en bewustwording, toepassen in je gesprekken met clienten, of workshops en/of cursussen geven. Je ontvangt individuele professionele begeleiding tijdens de kleine groepjes in het atelier.
 

Wil je eerst kennismaken met de cursus is er life de workshop Artcoaching, welke uitsluitend op afspraak wordt ingepland. 

 
Voorbeeld van een online cursist (begin van een module en deze voltooid), waar zij de prachtige tekst bij heeft geschreven:
"A bird doesn't sing because it has an answer, it sings because it has a song" (Maya Angelou)

Toepassen in je eigen leven;  Jezelf leren coachen door middel van creativiteit, waar je je hele leven plezier van hebt. Hetgeen je creeert laat je kijken met andere ogen naar jezelf. Je leert hierdoor wat je zelf kunt veranderen of verbeteren, om het leven te leven zoals jij dat wilt. Niets hoeft je meer in de weg te staan, geen blokkades, geen invloeden meer van buitenaf, geen overtuigingen die nergens meer toe dienen. Je verrijkt je leven met nieuwe inzichten, die je eerst nog nooit had kunnen vermoeden.  

Toepassen tijdens je gesprekken;  Soms kunnen mensen niet precies verwoorden wat zij voelen, of zijn zo geconditioneerd dat hun ratio alleen datgene toestaat wat zij hebben geleerd in hun jeugd, van collega's,, familie, vrienden etc. Door expressie vanuit het gevoel, intuitie te geven komen mogelijkheden vrij om te onderzoeken waar het 'probleem' kan liggen. Hetgeen aandacht vraagt is ook hetgeen waar men zich toe voelt aangetrokken.
Workshops en/of cursussen geven; Je leert om zelf een workshop en/of een cursus intuitief schilderen te geven en in te richten die bij jou past.

Tijdens de cursus leer je ook over de betekenissen van de kleuren op verschillende niveau's vanuit oude kennis, zoals bijv. de Chakrakleuren, Kunstzinnige therapie, Eco-Art therapie en Native American filosofie. Ook leer je hoe je de Color-Circle kan inzetten bij je client. Schilderen en tekenen doet iedereen graag en is een mooie vorm om mensen te kunnen uitnodigen om zichzelf te leren ontdekken en het geleerde toe te passen in hun leven. Het geeft veel inzicht en bewustwording, waardoor de vrijheid ontstaan om bewust keuzes te kunnen maken.

De cursus is verdeeld in 8 modules
Iedere module heeft 4 lessen met 4 opdrachten (per opdracht kost ongeveer 1,5  a 2 uur).

Module 1: Zelfervaren
Module 2: Kleurenleer (incl. Color-Circle) en vormen betekenissen
Module 3: Intuitie en andere zintuigen
Module 4: Materialenkennis
Module 5: Visualisatie, meditatie en Muziek (voorbeeld van Ernya)
Module 6: Hoe mensen te begeleiden
Module 7: Plan van aanpak
Module 8: Praktische informatie en voltooiing.

 
Na afloop van  de cursus volgt er een examen (indien interesse) en ontvang je een certificaat.
De examendag wordt individueel gegeven en op een dag die jou ook uitkomt. 
Mocht je een keer een praktijkles missen, geen probleem. De lessen schuiven dan gewoon op.  

Reacties van een paar deelnemers:

"De cursus heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. Ik ben zo blij dat ik hier 'toevallig' tegenaan liep, dank je wel!"

"Eindeliijk kan nu ik authentiek zijn in mijn werk en prive, deze cursus heeft mij daar enorm bij geholpen. Voor eeuwig dankbaar!"

"Dank je wel Ernya, voor de wijze lessen en professionele begeleiding gedurende deze mooie cursus!"

"Lieve Ernya, deze cursus heeft mij weer bij mijzelf gebracht en mijn creatieve kant ontplooit. Duizendmaal dank!"

"Ik wil jou heel hartelijk bedanken voor de feedback van de afgelopen maanden en de mooie lessen. Het was een prachtige ervaring.  Ik neem dat mee de toekomst in!"