De "Cursus Artcoaching" is een hands-on cursus met veel praktijkervaring. Je ervaart en leert eerst zelf je intuitie te onderzoeken en expressie aan te geven dmv kleur, vorm, materialen enz., waarna je leert deze te vertalen in woorden. Tijdens de cursus ga je ontdekken in welke vorm je hiermee wilt gaan werken. Dit kan zijn; toepassen in je gesprekken, of workshops en/of cursussen geven. Je krijgt individuele begeleiding tijdens de kleine groepjes waarin we werken (max. 5 personen).De materialen zijn inclusief, je dient alleen zelf een doek mee te brengen.

Toepassen tijdens je gesprekken; Soms kunnen mensen niet precies verwoorden wat zij voelen, of zijn zo geconditioneerd dat hun ratio alleen datgene toestaat wat zij hebben geleerd in hun jeugd, van collega's,, familie, vrienden etc. Door expressie vanuit het gevoel, intuitie te geven komen mogelijkheden vrij om te onderzoeken waar het 'probleem' kan liggen. Hetgeen aandacht vraagt is ook hetgeen waar men zich toe voelt aangetrokken.
Workshops en/of curssen geven; Je leert om zelf een workshop en/of een cursus intuitief schilderen te geven en in te richten die bij jou past.

Tijdens de cursus leer je ook over de betekenissen van de kleuren op verschillende niveau's vanuit oude kennis, zoals bijv. de Chakrakleuren, Kunstzinnige therapie, Eco-Art therapie en Native American filosofie. Ook leer je hoe je de Color-Circle kan inzetten bij je client. Schilderen en tekenen doet iedereen graag en is een mooie vorm om mensen te kunnen uitnodigen om zichzelf te leren ontdekken en het geleerde toe te passen in hun leven. Het geeft veel inzicht en bewustwording, waardoor de vrijheid ontstaan om bewust keuzes te kunnen maken. 

De cursus is verdeeld in 8 modules, iedere module is 4 lessen:

Module 1: Zelfervaren
Module 2: Kleurenleer (incl. Color-Circle) en vormen betekenissen
Module 3: Intuitie en andere zintuigen
Module 4: Materialenkennis
Module 5: Meditatie en Muziek
Module 6: Hoe mensen te begeleiden
Module 7: Plan van aanpak
Module 8: Praktische informatie en voltooiing.

De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur of op afspraak.
Na afloop van  de cursus volgt er een klein examen en ontvang je een certificaat.