Cursus Wandel- en Natuurcoaching (met toegepaste Ecopsychologie) Life EN online!
Hou je van de Natuur, wandel je graag in de Natuur, of wandel je zo en zo graag? Voel je je aangetrokken om jezelf meer te verbinden met de natuur of er je beroep van te maken? Werk je graag met mensen of werk je al als coach? Heb je een levenservaring waar je anderen mee kunt helpen? Heb je nog nooit eerder op deze manier gewerkt en wil je het eerst zelf ervaren?

Het is meer dan een cursus, het is een reis naar je onbewuste, naar het veranderen van conditioneringen. een reis naar de wijsheid van je voorouders en wijsheden uit de natuur! We leven momenteel in twee tijdperken; het tijdperk van presenteren, verwachtingen, resultaten, geld en macht en het tijdperk van kwaliteit van je eigen processen, goede intenties en gezond leven. 
Hierin je balans te vinden en vanuit je menselijke natuur te leven valt niet altijd mee. De natuur helpt je hierbij!

Kun je je hierin vinden, dan is deze cursus er voor jou! Maar zeker ook geschikt voor mensen die willen leren van de natuur voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling of als toevoeging in je praktijk als coach. De cursus is gebaseerd op toegepaste Ecopsychologie waar Ernya als student en co-trainer heeft gewerkt in Amerika. Ernya heeft ervaring om met coaches en counselors te werken, daar zij ook voor de Academie voor Counselors en Coaches trainer is geweest en een CKRBO registratie.

Je leert wat het verschil is tussen wandel- en natuurcoaching en beide te kunnen toepassen op jezelf en hoe je met clienten in je (toekomstige) eigen praktijk deze kan toepassen. 

Naast persoonlijke, natuurlijke en intuitieve ontwikkeling, kun je ook verder je professionaliteit ontwikkelen om straks zelf deze methode in combinatie met de model van Egan toe te passen in je werk of als Natuurcoach te gaan beginnen. De tools die deze cursus jou aanreiken geven ook mogelijkheden om met clienten te werken of je eigen praktijk als Natuurcoach te beginnen. (English version for NCC)

"If we look at the path, we do not see the sky.
We are earth pepe on a spiritual journey to the stars.
Our quest, our earth walk is to look within, to know who we are.
To see that we are connected to all things, that there is no separation, only in the mind".

Wat betekent Life en/of Online?

Je ontvangt de modules in pdf format en toetsvragen, waar je het geleerde in de praktijk nog eens na kan lezen of je voorbereiden op de Life studiedagen. Er is een speciale facebookpagina voor de cursisten waar je foto's, ervaringen en vragen kan delen over de cursus of afspreken voor de bijeenkomst dagen.

Life: De cursus wordt life 2 studiedagen per maand (1 module) gegeven, naast de extra bijeenkomstdagen (niet verplicht) en worden individueel samen ingepland. Zodra je de cursus start ontvang je de eerste module per email. Zo kun je al aan de slag met de lessen en vragen. Tijdens de studiedagen worden de lessen nog eens herhaald en kun je vragen stellen. 
Daar wordt de module behandeld waar je mee bezig bent. (Aanmelden bij Agenda, met vermelding 'life' en geef al je voorkeur aan welke 2 studiedagen je de eerste komende maand jou het beste uitkomen). 

Online: Je volgt de modules van de  cursus, wanneer het jou uitkomt en waar je de theorie, praktijkvoorbeelden, oefeningen, opdrachten, documenten, toetsen en vragen vindt. Per module staan minimaal 4 opdrachten die je zelfstandig in de natuur uitvoert. Je vult de toets vragen in en je ontvangt persoonlijk feedback van Ernya. Na de feedback ontvang je de volgende module. Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd emailen en er zijn 4 gratis facetime mogelijkheden op afspraak, via Whatsapp.

Daarnaast zijn er de gratis life bijeenkomsten voor alle cursisten  van de cursus Wandel- en Natuurcoaching en de
cursus Natuur als Professional 
(uitsluitende die vermeld staan in de Agenda).
Ieder seizoen vinden deze plaats waar je andere cursisten kunt ont-moeten en met elkaar te oefenen, sparren en inspiratie op te doen. Dit is niet verplicht, maar wel heel leerzaam. De data's staan in de agenda vermeldt en kun je je hiervoor al aanmelden.

Module-theorie

De cursus wordt gegeven door middel van de module-theorie met ervaringen uit de praktijk, oefeneningen en opdrachten die in de natuur gaat uitvoeren. Iedere module heeft beschrijft theorie, praktijkvoorbeelden, zelfreflectie en verschillende oefeningen en opdrachten die je in de natuur gaat uitvoeren.

De cursus is in de volgende 6 modulen verdeeld:
Module 1; Hoe werkt coaching in de Natuur en wat is het verschil tussen  Wandel- en Natuurcoaching?
Module 2; Hoe werk jij als coach in de natuur? Wat spreekt jou het meeste aan? 
Module 3: Welke zintuigen kennen we eigenlijk en worden aangescherpt, zodra we in de natuur zijn? Hoe sterk en wat is intuitie?
Module 4: Welke zintuigen hebben invloed op ons gedrag? Wat kunnen we zelf eraan veranderen?
Module 5: Hoe wil jij je gaan specialiseren mbt jouw doelgroepen?
Module 6
: Praktische informatie mbt marketing, netwerken, zorgverzekeraars, eigen praktijk starten.

Boek

Ernya heeft ook een boek geschreven over haar werk als natuurcoach, met verhalen van cursisten en clienten, informatie en oefeningen die je zelf kan doen;  Boek 'De geheime taal van de natuur' (Ook te bestellen bij bol.com).
Je bent ook van harte welkom bij de workshop 'De geheime taal van de natuur' zonder bijbetaling. Wel je eigen boek meebrengen!

Inclusief:

 • Gratis 2 studiedagen per maand en bijeenkomsten wel aanmelden via de Agenda.
 • Gratis workshop 'De geheime taal van de natuur'(boek)
 • Gratis workshop Wandel- en Natuurcoaching (mooie oefen mogelijkheid)
 • Een exclusief toegang facebookpagina voor de cursisten Wandel- en Natuurcoaching
 • Contact met mede-cursisten, delen van jouw ervaringen en foto's
 • Netwerken
 • Persoonlijke en professionele begeleiding door Ernya
 • Werken met het model Egan
 • Motivaterend en inspirerende feedback van Ernya bij iedere ingezonden toets
 • Het leren maken van je eigen workshops
 • Leren je eigen doelgroep te bepalen
 • Marketingtools krijg je aangereikt
 • Automatische certificering 'Aspirant Wandel- en Natuurcoach' na het voltooien van de toetsen en bij voldoende punten behaald
 • Gratis examen voor officiele certificaat voor 'Wandel- en Natuurcoach' (op afspraak)
 • Goed betaalbare cursus met zoveel mogelijkheden en extra's
 • Altijd antwoord bij vragen via email binnen 24 uur.

Wil je toch een beetje ervaren wat een oefening bijvoorbeeld inhoudt? Deze gratis oefening kun je downloaden en uitproberen en mij je evaluatie toesturen, je ontvangt dan vrijblijvend mijn feedback.

Het is ook mogelijk de cursus in 6 termijnen te betalen, vermeld dat bij je aanmelding in de Agenda

Wat gaan we doen tijdens de bijeenkomsten/studiedagen?

Tijdens de bijeenkomsten/studiedagen werken we samen op een interactieve manier met de natuur, waar je leuke oefeningen, feedback en evaluatie ontvangt. We gaan ook veel oefenen met elkaar en het zelf geven van workshops wordt behandeld. Daarnaast behandelen we vragen van de cursisten die zijn ingediend aan Ernya per email.

Leuk om te delen is hoe 2 van mijn cursisten een verbinding hebben gevonden en nu retraites geven in Nederland en buitenland. Deze cursus biedt zoveel meer dan alleen coaching in de natuur, ook om verder te kijken wat in jouw mogelijkheden en uniek zijn ligt. 
 

 klik op de foto voor het intervieuw met demonstratie met een vrijwilliger

English version>>

Enkele reacties van cursisten:
"Ik heb via de feedback gedurende deze cursus mogen ervaren hoe fijn en heilzaam het is als die feedback zonder oordeel is.
Dat je mag zijn, wie je bent. Sterker nog:
"Dat je gewaardeerd wordt om wie jij bent en wat jou maakt tot de mens, die je bent".

"De belangrijkste delen zijn voor mij de opdrachten in de natuur geweest en het lezen van de ervaringen van de anderen, die voor mij weer op ideeën brachten". 

"Ik vind de ervaring door op verschillende manieren in en met de natuur bezig te zijn heel leuk en fijn. Ik heb het gevoel dat ik mijn binnenwereld op deze manier beleef, ontdek en aanraak".

"Wat heb ik geleerd: Ik heb een breder gamma aan zintuigen leren kennen. Zintuiglijk ervaren zorgt voor een beter contact met het hier en nu. Enkel lezen over zintuigen is niet voldoende om hierin te groeien. Je moet het echt zelf ondervinden".

"Ik was voordat het online beschikbaar was met deze cursus begonnen. Een fijne, toegankelijke, betaalbare cursus om cliënten te coachen in de natuur. Je krijgt bruikbare handvaten om hiermee aan de slag te gaan. Ernya geeft veel persoonlijke aandacht en geeft op een prettige manier feedback op ingeleverde opdrachten. Hier heb je echt wat aan.
Ik zie deze cursus wel als aanvulling op eerder gevolgde opleiding mbt coaching of begeleiding".

"Ik ben al een tijdje de cursus ‘Wandel- en Natuurcoaching’ aan het volgen bij Ernya.
De cursus is een combinatie van opdrachten en informatie die je via modules krijgt. Verder heb ik het boek van Ernya wat een bron van informatie is. Door de combinatie van informatie, thuisopdrachten en opdrachten met ‘proefclienten’ vind ik dat je een breed perspectief krijgt van wat Wandel- en Natuurcoaching inhoudt.
Wat ik fijn vind is dat Ernya daarbuiten flexibel is met betrekking tot haar proefsessies. Ik ben een aantal keer op mijn scooter naar Zoetermeer gegaan om met Ernya te oefenen. Soms legt ze me een thema uit gebonden aan de module. Soms geeft ze ons een ander soort les en helpt ze jou met bepaalde thema’s waar jij mee zit. Door gecoacht te worden en zelf te oefenen op andere coaches, voel je je veilig en groei je snel als coach.
Ik was zelf al coach dus kon hierop voortborduren en letterlijk de muren om me heen weghalen. Het doen van deze cursus heeft mij en mijn werk een nieuwe dimensie gegeven. Ik zie mensen helen in de natuur, de natuur is mijn medecoach en brengt altijd wat er aan het licht moet komen. Het lastige vind ik zelf het overgeven en de natuur het te laten overnemen. Ik zie echter steeds meer (als coach en therapeut) het nut in van af te stappen van de ouderwetse manier van coachen en praten. Natuurcoaching en verbinden met je lijf en zintuigen zijn de toekomst! Deze cursus is hier onmisbaar bij.
Ernya heeft enorm veel ervaring en je voelt je gelijk veilig bij haar. Ze is erg intuïtief en weet altijd het goede aan te stippen. Buiten een natuurcoach en liefhebber is zij een goede ‘docent’.
Wil jij dieper gaan als coach, wil je diepere helingsprocessen bij je cliënte/cliënt bewerkstelligen? Dan is deze cursus voor jou!"

Cursist English version: "I started this course without knowing practically nothing about coaching with Nature. I’m not saying I know much now but I do know that I’m a better and a happier person. I feel stronger now too, being able to help others to at least discover a small part of what Nature can offer them.  Something I feel better now is about this certain type of communication I feel I have especially with trees. I see them as a part of my family or even better: I feel I belong to their family too. I’m more sensible towards what Nature offers me without thinking so much about it. I feel more confident and I know answers to requests are always out there. I also use intuition in a more natural way but paying more attention to signals". - Zwitserland

Na het volgen van de cursus is er de Walk-Inn (supervisie) om je verder te begeleiden in je eventuele werk als wandel- en natuurcoach en persoonlijke groei (20% korting voor de cursisten). Ook voor andere wandel-of natuurcoaches zeer geschikt! 
Deze graag per email aanvragen met voorkeuren voor data's en tijden.