Cursus Wandel- en Natuurcoaching (met toegepaste Ecopsychologie) Life en Online!
Hou je van de Natuur, wandel je graag in de Natuur, of wandel je zo en zo graag? Voel je je aangetrokken om jezelf meer te verbinden met de natuur of er je beroep van te maken? Werk je graag met mensen of werk je al als coach? Heb je een levenservaring waar je anderen mee kunt helpen? Heb je nog nooit eerder op deze manier gewerkt en wil je het eerst zelf ervaren?

Dan is deze cursus er voor jou! Maar zeker ook geschikt voor mensen die willen leren van de natuur voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling of als toevoeging in je praktijk als coach! De cursus is gebaseerd op toegepaste Ecopsychologie waar Ernya als student en co-trainer heeft gewerkt in Amerika. Ernya heeft ervaring om met coaches en counselors te werken, daar zij ook voor de Academie voor Counselors en Coaches trainer is geweest.

English version>>

Naast persoonlijke, natuurlijke en intuitieve ontwikkeling, kun je ook verder je professionaliteit ontwikkelen om straks zelf deze methode toe te passen in je werk of als Natuurcoach te gaan beginnen.

De cursus wordt gegeven door middel van de module-theorie, praktijkervaringen en verschillende opdrachten die je in de natuur gaat uitvoeren. Daarnaast heeft Ernya een boek geschreven over haar werk als natuurcoach, met verhalen van cursisten en clienten, oefeningen die je zelf kan doen en informatie Boek 'De geheime taal van de natuur' Je bent ook van harte welkom bij de workshops 'De geheime taal van de natuur' en de workshop wandel-- en natuurcoaching zonder bijbetaling.

Tijdens de cursus wordt je zowel in een groep of individueel professioneel begeleidt door Ernya, door  middel van (gratis) bijeenkomsten/praktijklessen van 2 uur, iedere 1e zondag van de maand. Daarnaast kan er naar behoefte op afspraak een praktijkdag worden ingepland.  Voor online cursisten is er de mogelijkheid om deze via een videochat (gratis) aan te melden. 

Enkele reacties van cursisten:
"Ik heb via de feedback gedurende deze cursus mogen ervaren hoe fijn en heilzaam het is als die feedback zonder oordeel is. Dat je mag zijn, wie je bent. Sterker nog: dat je gewaardeerd wordt om wie jij bent en wat jou maakt tot de mens, die je bent".

"De belangrijkste delen zijn voor mij de opdrachten in de natuur geweest en het lezen van de ervaringen van de anderen, die voor mij weer op ideeën brachten". 

"Ik vind de ervaring door op verschillende manieren in en met de natuur bezig te zijn heel leuk en fijn. Ik heb het gevoel dat ik mijn binnenwereld op deze manier beleef, ontdek en aanraak".

"Wat heb ik geleerd: Ik heb een breder gamma aan zintuigen leren kennen. Zintuiglijk ervaren zorgt voor een beter contact met het hier en nu. Enkel lezen over zintuigen is niet voldoende om hierin te groeien. Je moet het echt zelf ondervinden".

Cursist English version: "I started this course without knowing practically nothing about coaching with Nature. I’m not saying I know much now but I do know that I’m a better and a happier person. I feel stronger now too, being able to help others to at least discover a small part of what Nature can offer them.  Something I feel better now is about this certain type of communication I feel I have especially with trees. I see them as a part of my family or even better: I feel I belong to their family too. I’m more sensible towards what Nature offers me without thinking so much about it. I feel more confident and I know answers to requests are always out there. I also use intuition in a more natural way but paying more attention to signals".

De cursus is in 6 modulen verdeeld:
Module 1; Hoe werkt coaching in de Natuur en wat is het verschil tussen  Wandel- en Natuurcoaching?
Module 2; Hoe werk jij als coach in de natuur? Wat spreekt jou het meeste aan? 
Module 3: Welke zintuigen kennen we eigenlijk en worden aangescherpt, zodra we in de natuur zijn? Hoe sterk en wat is intuitie?
Module 4: Welke zintuigen hebben invloed op ons gedrag? Wat kunnen we zelf eraan veranderen?
Module 5: Hoe wil jij je gaan specialiseren mbt jouw doelgroepen?
Module 6: Praktische informatie mbt marketing, netwerken, zorgverzekeraars, eigen praktijk starten.

Een proefles heb ik niet, omdat de cursus zo persoonsgericht is dat er ook persoonlijk contact mogelijkheden zijn. Wil je toch een beetje ervaren wat een opdracht bijvoorbeeld inhoudt? Deze gratis oefening kun je downloaden en uitproberen en mij je evaluatie toesturen, je ontvangt dan vrijblijvend mijn feedback. 

Extra Modules:(Welke niet in de cursus zijn inbegrepen, en welke je los kan volgen zowel online als life, na het volgen van de cursus)
Module 7: Rouw- en Verliesverwerking
Module 8: Van Denken naar Voelen
Module 9: Natuurlijk Assertiviteit
Module 10: Kwetsbaarheid en Kracht

Je kunt in je eigen tempo de gehele of per module de cursus volgen, of in 6, 12 maanden of 6 weken.
Voor diegene die de cursus alleen voor persoonlijke ontwikkeling willen volgen, zijn module 1, 2, 3, 4, 7, 8 9 en 10 geschikt.
Voor diegene die er hun werk van willen maken, en voor certificering in aanmerking willen komen zijn de
module's 1 t/m 6. 

Online-cursusDe online cursus is zo ingericht dat ieder zelf ook kan bepalen hoe lang jij over de cursus wilt doen. In de Agenda staan ook de data's van de gratis bijeenkomsten, de workshop wandel-en natuurcoaching en 'de geheime taal van de natuur' (vermeld bij aanmelding.

Jij bent ook van harte welkom, maar niet verplicht op de gratis bijeenkomsten/praktijklessen voor deze cursus, die iedere 1e zondag van de maand plaats vinden en soms extra bijeenkomsten (zie Agenda).

Daarnaast heb je de mogelijkheid om individueel een videochat via whatsapp aan te vragen.

De modules die je ontvangt staan minimaal 4 opdrachten, kennis, theorie en uitleg hoe je je werk moet insturen. Na inzending van je 'huiswerk' ontvang je persoonlijke feedback van Ernya en de volgende module.

Binnenkort start deze cursus online met levenslange toegang.
Interesse laat het mij even weten, dan ontvang je van mij persoonlijk bericht zodra deze online gaat.
 

Voor  Extra modules kun je je altijd inschrijven.

De opdrachten zijn in de natuur in jouw omgeving. En na iedere inzending, ontvang je feedback. Tijdens de opdrachten mag je altijd vragen stellen, per email of videochat en houden we contact.

Certificatie: Na de gehele cursus (6 module's) ontmoeten we elkaar op locatie (nog nader samen te bepalen), om de cursus af te ronden en na een interactief (gratis) examen ontvang je een certificaat.

Life-cursus: Tijdens de Life-cursus in de Natuur, werken we samen op een interactieve manier met de natuur, waar je de opdrachten, feedback en evaluatie ontvangt. Aan het eind van de cursus volgt een (gratis) examen en ontvang je een certificaat op de datum die we samen bepalen. 

Na het volgen van de cursus is er de Walk-Inn, om je verder te begeleiden in je eventuele werk als wandel- en natuurcoach en persoonlijke groei. (Ook voor andere wandel-of natuurcoaches zeer geschikt!) Deze graag per email aanvragen met voorkeuren voor data's en tijden.