Cursus Wandel- en Natuurcoaching (met toegepaste Ecopsychologie)
Hou je van de Natuur, wandel je graag in de Natuur, of wandel je zo en zo graag? Voel je je aangetrokken om jezelf meer te verbinden met de natuur of er je beroep van te maken? Werk je graag met mensen of werk je al als coach? Heb je een levenservaring waar je anderen mee kunt helpen? Heb je nog nooit eerder op deze manier gewerkt en wil je het eerst zelf ervaren? Dan is deze cursus er voor jou! Maar zeker ook geschikt voor mensen die willen leren van de natuur voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling! De cursus is gebasseerd op toegepaste Ecopsychologie waar Ernya als student en co-trainer heeft gewerkt in Amerika. Ernya heeft ervaring om met coaches en counselors te werken, daar zij ook voor de Academie voor Counselors en Coaches trainer is geweest.

English version>>

Je kunt eerst de workshop Aspriant Wandelcoach of een individuele wandelsessie volgen, om zelf te ervaren of dit iets voor je is. 

Naast persoonlijke, natuurlijke en intuitieve ontwikkeling, kun je ook verder je professionaliteit ontwikkelen.
Daarnaast reikt deze cursus ook  tools aan om met meer mogelijkheden en met clienten te werken en je eigen praktijk als Natuurcoach te beginnen.

De cursus wordt gegeven dmv een werkboek met theorie, praktijkervaringen en verschillende opdrachten die je in de natuur gaat uitvoeren. Tijdens de cursus wordt je zowel in een groep of individueel professioneel begeleidt door Ernya.

De cursus is in 6 modulen verdeeld:
Module 1; Hoe werkt coaching in de Natuur en wat is het verschil tussen Natuurcoaching in en Natuurcoaching met de Natuur?
Module 2; Hoe werk jij als coach in de natuur? Wat spreekt jou het meeste aan? 
Module 3: Welke zintuigen kennen we eigenlijk en worden aangescherpt, zodra we in de natuur zijn? Hoe sterk en wat is intuitie?
Module 4: Welke zintuigen hebben invloed op ons gedrag? Wat kunnen we zelf eraan veranderen?
Module 5: Hoe wil jij je gaan specialiseren mbt jouw doelgroepen?
Module 6: Praktische informatie mbt marketing, netwerken, zorgverzekeraars, eigen praktijk.

Extra Modules:(Welke niet in de cursus zijn inbegrepen, en welke je los kan volgen zowel online als life)
Module 7: Rouw- en Verliesverwerking
Module 8: Van Denken naar Voelen
Module 9: Natuurlijk Assertiviteit
Module 10: Kwetsbaarheid en Kracht

Je kunt in je eigen tempo de gehele of per module de cursus volgen, of in 6 maanden of 6 weken.
Voor diegene die de cursus alleen voor persoonlijke ontwikkeling willen volgen, zijn module 1, 2, 3, 4, 7, 8 9 en 10 geschikt.
Voor diegene die er hun werk van willen maken, en voor certificering in aanmerking willen komen zijn de
module's 1 t/m 6. 

Online-cursus: De online cursus is zo ingericht dat ieder zelf ook kan bepalen hoe lang zij/hij over de cursus wilt doen. In de Agenda staan ook de data's van de gratis 3 bijeenkomsten. Die worden in maart, augustus en november ingepland.
Je ontvangt na inschrijving een aanmeldformulier, of kun je hier links van de pagina downloaden en getekend opsturen. Waarbij je deelname is bevestigd. En ontvang je maandelijks een module (1 t/m 6). Hierin staan opdrachten, kennis, theorie en uitleg hoe je je werk moet insturen. Na inzending van je 'huiswerk' ontvang je persoonlijke feedback van Ernya en de volgende module.

Voor individuele modules kun je je altijd inschrijven.

De opdrachten zijn in de natuur in jouw omgeving. En na iedere inzending, ontvang je feedback. Tijdens de opdrachten mag je altijd vragen stellen, per email of skype houden we contact.
Certificatie: Na de gehele cursus (6 module's) ontmoeten we elkaar op locatie zoals in het schema is beschreven of nog nader samen te bepalen, om de cursus af te ronden en na een interactief examen ontvang je een certificaat. Wil je ook in de nieuwsbrief staan? Schrijf dan een leuk stukje over jouw ervaring met deze cursus en een leuke foto erbij en eventueel je link naar jouw website!

Life-cursus: Tijdens de Life-cursus in de Natuur, werken we samen op een interactieve manier met de natuur, waar je de opdrachten, het werkboek, feedback en evaluatie ontvangt. Aan het eind van de cursus volgt een examen en ontvang je een certificaat op de datum die in het schema staat vermeldt. 

Na het volgen van de cursus is er de Walk-Inn, om je verder te begeleiden in je eventuele werk als wandel- en natuurcoach en persoonlijke groei. (Ook voor andere wandel-of natuurcoaches zeer geschikt!) Deze kun je zelf aanvragen en afspreken.
Indien je tijdens de online cursus nog extra begeleiding nodig hebt kun je deze ook samen inplannen.
Kosten: € 30 p.p. Duur: 2 uur Lokatie: Westerpark, Zoetermeer.

Heb je interesse, email dan 'cursus wandel-natuurcoaching' aanmeldformulier' 

Indien je online de cursus wilt volgen, ontvang je een uitnodiging (na ontvangst van het aanmeldformulier) om een datum af te spreken wanneer je wilt beginnen. Heb je nog andere vragen, stel ze gerust!