Cursus Wandel- en Natuurcoaching (met toegepaste Ecopsychologie) Life EN online!
Hou je van de Natuur, wandel je graag in de Natuur, of wandel je zo en zo graag? Voel je je aangetrokken om jezelf meer te verbinden met de natuur of er je beroep van te maken? Werk je graag met mensen of werk je al als coach? Heb je een levenservaring waar je anderen mee kunt helpen? Heb je nog nooit eerder op deze manier gewerkt en wil je het eerst zelf ervaren?

Dan is deze cursus er voor jou! Maar zeker ook geschikt voor mensen die willen leren van de natuur voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling of als toevoeging in je praktijk als coach! De cursus is gebaseerd op toegepaste Ecopsychologie waar Ernya als student en co-trainer heeft gewerkt in Amerika. Ernya heeft ervaring om met coaches en counselors te werken, daar zij ook voor de Academie voor Counselors en Coaches trainer is geweest.

Naast persoonlijke, natuurlijke en intuitieve ontwikkeling, kun je ook verder je professionaliteit ontwikkelen om straks zelf deze methode in combinatie met de model van Egan toe te passen in je werk of als Natuurcoach te gaan beginnen. De tools die deze cursus jou aanreiken geven ook mogelijkheden om met clienten te werken of je eigen praktijk als Natuurcoach te beginnen. (English version for NCC)

Wat betekent Life EN online?

De cursus is zo ingericht dat jij zelf online kan bepalen hoe lang jij over de cursus wilt doen, je hebt levenslang toegang!
Je volgt de modules van de cursus online, wanneer het jou uitkomt en waar je de theorie, praktijkvoorbeelden, oefeningen, opdrachten, documenten, toetsen en vragen vindt. Per module staan minimaal 4 opdrachten die je zelfstandig in de natuur uitvoert. Je vult de toetsen in en je ontvangt persoonlijk feedback van Ernya, zodat je naar de volgende module kan gaan. 

Mocht je tussendoor een life studiebegeleiding willen inplannen kan dat ook. Hieraan zijn wel kosten verbonden en gaan op afspraak (€ 25 p.u) en vind plaats op locatie van de praktijk (Westerpark, Zoetermeer). Deze worden individueel gegeven, om zoveel mogelijk ondersteuning te kunnen bieden op vragen die je hebt. De meeste vragen kun je ook via de online cursus stellen en zal Ernya je persoonlijk antwoord geven. 

Daarnaast zijn er de gratis life bijeenkomsten/studiedagen met levenslang toegang voor de cursisten, welke ieder seizoen plaats vinden om andere cursisten te ont-moeten en met elkaar te oefenen, sparren en inspiratie op te doen. Dit is niet verplicht, maar wel heel leerzaam. De data's staan in de agenda vermeldt en kun je je hiervoor al aanmelden.

Module-theorie

De cursus wordt gegeven door middel van de module-theorie met ervaringen uit de praktijk, oefeneningen en opdrachten die in de natuur gaat uitvoeren. Iedere module heeft beschrijft theorie, praktijkvoorbeelden, zelfreflectie en verschillende oefeningen en opdrachten die je in de natuur gaat uitvoeren. Je hebt levenslang toegang tot de cursus en je bepaalt je eigen tempo en wanneer je examen wilt doen om het certificaat te ontvangen. 

De cursus is in de volgende 6 modulen verdeeld:
Module 1; Hoe werkt coaching in de Natuur en wat is het verschil tussen  Wandel- en Natuurcoaching?
Module 2; Hoe werk jij als coach in de natuur? Wat spreekt jou het meeste aan? 
Module 3: Welke zintuigen kennen we eigenlijk en worden aangescherpt, zodra we in de natuur zijn? Hoe sterk en wat is intuitie?
Module 4: Welke zintuigen hebben invloed op ons gedrag? Wat kunnen we zelf eraan veranderen?
Module 5: Hoe wil jij je gaan specialiseren mbt jouw doelgroepen?
Module 6
: Praktische informatie mbt marketing, netwerken, zorgverzekeraars, eigen praktijk starten.

Boek

Ernya heeft ook een boek geschreven over haar werk als natuurcoach, met verhalen van cursisten en clienten, informatie en oefeningen die je zelf kan doen;  Boek 'De geheime taal van de natuur' (Ook te bestellen bij bol.com).
Je bent ook van harte welkom bij de workshop 'De geheime taal van de natuur' zonder bijbetaling. Wel je eigen boek meebrengen!

Extra's op een rijtje:

 • Het eerste jaar gratis 3 videochats, via Skype, Zoom of Whatsapp.
 • Levenslang toegang tot de cursus!
 • Gratis bijeenkomsten/studiedagen (levenslang), wel aanmelden via de Agenda.
 • Een exclusief Forum voor de cursisten met levenslang toegang
 • Persoonlijke en professionele begeleiding door Ernya
 • Werken met het model Egan
 • Motivaterend en inspirerende feedback van Ernya bij iedere ingezonden toets
 • Het leren maken van je eigen workshops
 • Leren je eigen doelgroep te bepalen
 • Marketingtools krijg je aangereikt
 • Automatische certificering 'Aspirant Wandel- en Natuurcoach' na het voltooien van de toetsen en bij voldoende punten behaald
 • Gratis examen voor officiele certificaat voor 'Wandel- en Natuurcoach' (op afspraak)
 • Contact met mede-cursisten, delen van jouw ervaringen en foto's
 • Netwerken
 • Gratis workshop 'De geheime taal van de natuur' (boek)
 • Goed betaalbare cursus met zoveel mogelijkheden en extra's

Wil je toch een beetje ervaren wat een oefening bijvoorbeeld inhoudt? Deze gratis oefening kun je downloaden en uitproberen en mij je evaluatie toesturen, je ontvangt dan vrijblijvend mijn feedback.

Wil je de cursus per module volgen? Kan dat natuurlijk ook.
Je ontvangt de module eerst per email, zodat je al zelf deze door kan nemen en de oefeningen en opdrachten kan doen. 
Per module heb je recht op 1 bijeenkomst/studie dag die ieder seizoen wordt gegeven en 1 uur studiebegeleiding via een videochat.

Wil je extra individuele studiebegeleiding kun je deze aanvragen. Hieraan zijn wel kosten verbonden (€ 25 p.u.)

Wat gaan we doen tijdens de bijeenkomsten/studiedagen?

Tijdens de bijeenkomsten/studiedagen werken we samen op een interactieve manier met de natuur, waar je leuke oefeningen, feedback en evaluatie ontvangt. We gaan ook veel oefenen met elkaar en het zelf geven van workshops wordt behandeld. Daarnaast behandelen we vragen van de cursisten die zijn ingediend aan Ernya per email.
Tussendoor lunchen we in het pannekoekrestaurant (eigen kosten), of nemen een lunchpakketje mee om deze te nuttigen in de natuur.

Kijk verder of meld je gelijk aan bij de online cursus Wandel- en Natuurcoaching>>

 

 klik op de foto voor een kleine impressie

English version>>

Enkele reacties van cursisten:
"Ik heb via de feedback gedurende deze cursus mogen ervaren hoe fijn en heilzaam het is als die feedback zonder oordeel is. Dat je mag zijn, wie je bent. Sterker nog: dat je gewaardeerd wordt om wie jij bent en wat jou maakt tot de mens, die je bent".

"De belangrijkste delen zijn voor mij de opdrachten in de natuur geweest en het lezen van de ervaringen van de anderen, die voor mij weer op ideeën brachten". 

"Ik vind de ervaring door op verschillende manieren in en met de natuur bezig te zijn heel leuk en fijn. Ik heb het gevoel dat ik mijn binnenwereld op deze manier beleef, ontdek en aanraak".

"Wat heb ik geleerd: Ik heb een breder gamma aan zintuigen leren kennen. Zintuiglijk ervaren zorgt voor een beter contact met het hier en nu. Enkel lezen over zintuigen is niet voldoende om hierin te groeien. Je moet het echt zelf ondervinden".

Cursist English version: "I started this course without knowing practically nothing about coaching with Nature. I’m not saying I know much now but I do know that I’m a better and a happier person. I feel stronger now too, being able to help others to at least discover a small part of what Nature can offer them.  Something I feel better now is about this certain type of communication I feel I have especially with trees. I see them as a part of my family or even better: I feel I belong to their family too. I’m more sensible towards what Nature offers me without thinking so much about it. I feel more confident and I know answers to requests are always out there. I also use intuition in a more natural way but paying more attention to signals".

Na het volgen van de cursus is er de Walk-Inn, om je verder te begeleiden in je eventuele werk als wandel- en natuurcoach en persoonlijke groei. (Ook voor andere wandel-of natuurcoaches zeer geschikt!) Deze graag per email aanvragen met voorkeuren voor data's en tijden.