Heerlijk buiten zijn en leren tekenen wat je ziet! Voor beginners en gevorderden. 

Hoe leuk zou het zijn om een zelfgemaakte tekening te maken als herinnering van jouw favoriete plekje? Of als je straks op je vakantiestemming wat tijd over hebt om heerlijk te gaan tekenen. Potloden en schetsboek nemen weinig ruimte in beslag bij reizen in eigen land of naar het buitenland!

De workshops 'Buiten Tekenen' is geschikt voor iedereen die wilt leren tekenen of meer verdieping zoeken in de mogelijkheden van het tekenen naar echte voorbeelden in de tuin, park, haven, strand, boerderij, meer of stad. We werken in zwart/wit en de mogelijkheden hierin die je aangereikt krijgt zul je al tekende gaan ontdekken De keuze wat jij wilt gaan tekenen is vrij bij iedere workshop die je kiest. Per workshop kan je je ook aanmelden of voor allemaal tegelijk. De data's staan in de Agenda

Ieder seizoen is weer anders met andere mogelijkheden om te ontdekken. Bij regen en/of onweer gaan de workshops gewoon door in het atelier, in overleg uiteraard of word de workshop verzet. Hiervan ontvang je persoonlijk bericht via Whatsapp.

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Ieder tekent vanuit haar of zijn kunnen en ontvangt hierbij persoonlijke professionele begeleiding. 

Ben je meer geinteresseerd in schilderen, dan kan dat ook op dezelfde locaties, dagen en tijden. Geef dit wel even aan bij 'opmerkingen' bij je aanmelding in de Agenda. 

Wat ga je leren toepassen?

Perspectief - Details - Schaduw en licht - Vormen - Compositie - Materialenkennis - Wat teken je donker en wat teken je licht - Dieren - Mensen - Natuur - en nog veel meer.

Wat heb je nodig bij tekenen?
Schetsboek, A4 en A3 formaat - potloden, HB, H2 en B4, houtskool, doezelaar, kneedgum, lineaal als basis.
Ben je gevorderd en vind je het leuk om ook met inkt te werken, neem dan extra ook inkt, een rietpen en een kroontjespen mee.
Je brengt je eigen klapstoel mee en wat eten en drinken of je kiest op de locatie iets te nuttigen. 

Wat heb je nodig bij schilderen?
Aquarelsetje en penselen, aquarelpapierblok, potlood HB, kneedgum, een klapstoel of krukje en wat eten en drinken. 
Schildersezels en water zijn aanwezig. 

Workshop 1 'Tekenen op de boerderij' (nieuw)
Op de boerderij zijn zoveel dieren waar je uit kan kiezen, uiteraard mag je ook de boerderij zelf gaan tekenen. 
Je leert zoveel meer van life objecten dan van een plaatje of foto. Ten eerste zie je het object of dier dimensionaal beter en leer je er ook veel meer van. 
Locatie:  Boerderij Geertje, Zoetermeer
Gratis parkeren

Workshop 2 'Tekenen in de tuin'
In de tuin kun je zoveel verschillende onderwerpen vinden die bij jou passen. Het kunnen bloemen, vogels, planten, struiken of bomen zijn, maar ook een gezellig hoekje in je tuin. Ook zelf een stilleven maken valt onder de mogelijkheden. 
Locatie: Atelier Ernya, Duiveland 13, Zoetermeer (Hier hoef je geen eigen klapstoel mee te nemen).
Gratis parkeren

 

Workshop 3 'Tekenen in het park'
Het Westerpark geeft weer een hele andere dimensie en mogelijkheden. De paden, bomen, struiken, bloemen, water, lucht, speeltuinen, het verwilderde natuur, zoals de boomstammen met mos en paddestoelen en nog veel meer.
Gezamelijk kiezen we een mooie plek uit, dit kan aan het water zijn, in het begroeide gedeelte van het Westerpark of bij de open vlakte.
Locatie: We starten vanaf de locatie van het atelier en wandelen naar de gekozen locatie van die dag. 
Adres: Duiveland 13, Zoetermeer
Gratis parkeren

 

Workshop 4 'Tekenen in de haven'
De havens van Scheveningen heeft een diversiteit van verschillende boten, jachten en zeeschepen. Maar ook de omgeving speelt hierin een grote rol, zoals gebouwen, huizen, de kade, terrasjes, winkels en mensen.
Locatie: Scheveningen Haven; Dr. Lelykade ter hoogte van 'Brasserie het Gouden Kalf' waar je kan parkeren of makkelijk te bereiken is met openbaar vervoer.
Adres: Dr. Lelykade 1 D, Scheveningen
Gratis parkeren tot 18.00 uur.

 

Workshop 5 'Tekenen op het strand'
Heerlijk op het strand tekenen met voeten in het warme zand. Dichtbij de zee, waar je goed de golfslag kan zien, de schelpen en het sporen van eb en vloed, voetstappen en voertuigen. Of dichtbij het havenhoofd, waar de formatie van rotsblokken een mooie compositie geven, de surfers en nog veel meer. En een wijds gezicht op de horizon, de luchten die nooit hetzelfde zijn en de vogels op het strand, in het water of in de lucht. Keuzes genoeg!
Locatie: Suiderstrand Kijkduin, we ontmoeten elkaar bij het Paviljoen Suiderstrand.
Adres: Strandslag 2a, Kijkduin
Gratis parkeren en makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. 

 

Workshop 6 'Tekenen in de stad'

Op een rustig plekje in een dorp of stad ontdek je de mooiste gebouwen. Houd je van modern of historische gebouwen?
De keuze ligt bij jou wat je wilt tekenen. Herinner je nog die leuke straatjes in andere landen? Leer nu hoe je die straatjes straks ook kan tekenen. In een dorp of stad is ook natuur aanwezig die je in een mooie compositie leert plaatsen. Mensen, fietsen, winkels, reklameborden, terrasjes, kerken en nog zoveel meer.
Je hoeft niet alles te tekenen wat je ziet, alleen datgene wat jij leuk vindt.

Locatie: Dorpstraat St.Nicolaaskerk
Adres: Dorpstraat 26, Zoetermeer
Gratis parkeren achter de St. Nicolaaskerk voor 3 uur met een blauwe parkeerkaart.

Workshop 7 "Tekenen aan het meer'" (nieuw)
Het meer Noord AA, in een prachtig natuurgebied. De surfers, de watervogels, het strand, de omgeving die je allemaal inspireren om een prachtige tekening te leren maken. Zijn er mensen op het strand, vragen we uiteraard even toestemming om hun te mogen tekenen. Anders zijn er nog voldoende objecten die je tekening levend maken. 

Locatie: We ontmoeten elkaar op de parkeerplaats van Restaurant AA-Zicht.
Adres: Strand 1, Zoetermeer
Gratis parkeren. 

Geef het nummer van de workshop(s) via de agenda bij aanmelden of per email wanneer jij de workshop zou willen volgen.
Heb je voorkeur voor datum(s) en tijd? Geef dat aan in je email, dan plannen we samen de datum(s) en tijd.
De workshop(s) is ook geschikt voor kinderen met simpele opdrachten.

Vergeet niet je eigen schetsboek, potloden HB, H2 en B4, gum, doezelaar en lineaal mee te nemen en een stoeltje om op te zitten.