Wat ga jij doen deze zomer? In eigen land, tuin, park of strand je vakantie vieren?

Hoe leuk zou het zijn om een zelfgemaakte tekening te maken als herinnering van jouw favoriete plekje? Of als je straks op je vakantiestemming wat tijd over hebt om heerlijk te gaan tekenen. Potloden en schetsboek nemen weinig ruimte in beslag bij reizen in eigen land of naar het buitenland!

De workshops 'Buiten Tekenen' is geschikt voor iedereen die wilt leren tekenen of meer verdieping zoeken in de mogelijkheden van het tekenen naar echte voorbeelden in de tuin, park, haven, strand of stad. We werken in zwart/wit en de mogelijkheden hierin zul je al tekende gaan ontdekken. De keuze wat jij wilt gaan tekenen is vrij bij iedere workshop die je kiest. 
Per workshop kan je je ook aanmelden of voor allemaal tegelijk.  

Ieder seizoen is weer anders met andere mogelijkheden om te ontdekken. Bij regen en/of onweer gaan de workshops gewoon door in het atelier, in overleg uiteraard.

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Ieder tekent vanuit haar of zijn kunnen en ontvangt hierbij persoonlijke professionele begeleiding. 

Wat ga je leren toepassen?

Perspectief - Details - Schaduw en licht - Vormen - Compositie - Materialenkennis - Wat teken je donker en wat teken je licht - Dieren - Mensen - Natuur - en nog veel meer.

Wat heb je nodig?
Schetsboek, A4 en A3 formaat - Potloden, HB, H2 en B4, Houtskool, Doezelaar, Gum, Lineaal als basis.
Ben je gevorderd en vind je het leuk om ook met inkt te werken, neem dan extra ook inkt, een rietpen en een kroontjespen mee.
Je brengt je eigen klapstoel mee en wat eten en drinken. We maken een foto van jouw onderwerp, zodat je deze thuis verder gedetaileerder kan voltooien. Individueel ontvang je tips en trics voor thuis. 

Workshop 1 'Tekenen in de tuin'

In de tuin kun je zoveel verschillende onderwerpen vinden die bij jou passen. Het kunnen bloemen, vogels, planten, struiken of bomen zijn, maar ook een gezellig hoekje in je tuin. Ook zelf een stilleven maken valt onder de mogelijkheden. 
Locatie: Atelier Ernya, Duiveland 13, Zoetermeer (Hier hoef je geen eigen klapstoel mee te nemen).

 

Workshop 2 'Tekenen in het park'
Het Westerpark geeft weer een hele andere dimensie en mogelijkheden. De paden, bomen, struiken, bloemen, water, lucht, speeltuinen, het verwilderde natuur, zoals de boomstammen met mos en paddestoelen en nog veel meer.
Gezamelijk kiezen we een mooie plek uit, dit kan aan het water zijn, in het begroeide gedeelte van het Westerpark of bij de open vlakte.
Locatie: We starten vanaf de locatie van het atelier en wandelen naar de gekozen locatie van die dag. 

 

Workshop 3 'Tekenen in de haven'
De havens van Scheveningen heeft een diversiteit van verschillende boten, jachten en zeeschepen. Maar ook de omgeving speelt hierin een grote rol, zoals gebouwen, huizen, de kade, terrasjes, winkels en mensen.
Locatie: Scheveningen Haven; Dr. Lelykade ter hoogte van 'Brasserie het Gouden Kalf'waar je kan parkeren of makkelijk te bereiken is met openbaar vervoer.
http://www.scheveningenlive.nl/restaurants-scheveningen-haven/

 

Workshop 4 'Tekenen op het strand'
Heerlijk op het strand tekenen met voeten in het warme zand. Dichtbij de zee, waar je goed de golfslag kan zien, de schelpen en het sporen van eb en vloed, voetstappen, autobanden. Of dichtbij het havenhoofd, waar de formatie van rotsblokken een mooie compositie geven, de surfers en nog veel meer. En een wijds gezicht op de horizon, de luchten die nooit hetzelfde zijn en de vogels op het strand, in het water of in de lucht. Keuzes genoeg!
Locatie: Scheveningen Haven; Visafslag weg ter hoogte van 'Restaurant Simonis aan de haven'
http://www.scheveningenlive.nl/restaurants-scheveningen-haven/

 

Workshop 5 'Tekenen in de stad'

Op een rustig plekje in een dorp of stad ontdek je de mooiste gebouwen. Houd je van modern of historische gebouwen?
De keuze ligt bij jou wat je wilt tekenen. Herinner je nog die leuke straatjes in andere landen? Leer nu hoe je die straatjes straks ook kan tekenen. In een dorp of stad is ook natuur aanwezig die je in een mooie compositie leert plaatsen. Mensen, fietsen, winkels, reklameborden, terrasjes, kerken en nog zoveel meer.
Je hoeft niet alles te tekenen wat je ziet, alleen datgene wat jij leuk vindt.

Locatie: Dorpstraat, Zoetermeer bij het witte kerkje.

Geef je vandaag nog op met het nummer van de workshop(s) via de email wanneer jij de workshop zou willen volgen. Heb je voorkeur voor datum(s) en tijd? Geef dat aan in je email, dan plannen we samen de datum(s) en tijd.
De workshop(s) is ook geschikt voor kinderen met simpele opdrachten.

Je neemt je eigen schetsboek, potloden HB, H2 en B4, gum, doezelaar en lineaal mee. Schildersezels om je werk op te zetten, neem ik voor je mee.