Natuurcoaching- en counselling is samenwerken in en met de Natuur met toegepaste ecopsychologie.
Je leert opnieuw te kijken naar jezelf dmv de Natuur. Jij bent ook een onderdeel van de Natuur en hier mee verbonden vanaf jouw geboorte. De Natuur oordeelt niet, de Natuur zorgt, de Natuur geeft, de Natuur kent jou, de Natuur leert en heelt.

Ernya heeft haar meester counselling-coaching met specialisatie Natuurcounselling- en coaching diploma gehaald (niveau 4), om jou het beste te kunnen geven. Vele studies en opleidingen gingen hieraan vooraf. O.a. toegepaste ecopsychologie die zij in Amerika heeft gevolgd en ook co-trainer is geweest in de Engelse taal. Zij zegt zelf: "Ik miste iets bij alleen het coachen. En met name het emotionele deel, waar je wel counselling in kan zetten. Welke een curatief karakter heeft. Dus zocht ik verder en kwam bij Phd Micheal J. Coahen die toegepaste ecopsychologie in zijn opleidingen had. Hier ging een nieuwe wereld voor mij open". Zij schrijft hierover een boek geschreven met een hieraan verbonden training voor coaches, counselors, natuurcoaches, therapeuten, en mensen die met mensen werken en de natuur willen inzetten bij hun gesprekken of workshops cq trainingen.  

Tijdens een wandeling wordt je professioneel begeleidt en ondersteund door Ernya, met dezelfde doelen die verbonden zijn aan counselling en coaching. De non-directieve gespreksessie die zowel binnen als buiten plaats vinden helpt de natuur met een extra dimensie. Een toevoeging aan Natuurcoaching- en counselling, is ook onze high sentisive schotse collie en spiegelhond Cekiya, die mee gaat tijdens workshops, cursussen en sessies in de natuur. Je kunt hier zelf voor kiezen. Vraag naar de mogelijkheden.In de Natuur komen denken (ratio) en gevoel meer in balans. Omdat de Natuur op holistische wijze werkt aan herstel; body-mind-spirit. Een wandeling biedt meer vrijheid en ruimte tijdens de gesprekken. Ook brengt wandelen denkprocessen op gang, waardoor je op een natuurlijke manier naar je zelf of je problemen kunt leren kijken. En in de Natuur zijn is gezond! Het is wetenschappelijk bewezen dat bij concentratie problemen een wandeling kan werken, ook bij burnout en/of stress wordt vaak het advies gegeven een half uurtje per dag naar buiten te gaan. Natuurcoaching- en counselling kan je tijdens je wandeling ondersteunen en begeleiden in je hulpvraag. Je verder laten ontwikkelen in je natuurlijke groei, bewustwording. En je handvaten aanreiken om je problemen/emoties beter te leren hanteren in de toekomst.

 Voel jij je beschadigd door een situatie in je leven? In de natuur is er altijd plaats voor nieuwe groei.

De wandelsessies in de natuur, zijn ook geschikt voor koppels/partners met relatieproblemen cq uitdagingen.
Door er vanuit een ander perspectief naar je 'probleem' te kijken en de interactie met elkaar en de natuur, kunnen deze verbindingen nieuw licht werpen op jullie situatie. Er worden handvaten aangereikt om de relatie te verbeteren en zelf toe te passen in de toekomst. 

Natuurcoaching-en counselling helpt bij:
Prive, werk en relatieproblemen
Verliesverwerking
Zingeving
Doelen behalen en vanuit een ander perspectief naar jezelf leren kijken
Vernieuwen van verbindingen
Her-verbinding met je eigen natuur
Her-conditoneringen van oude overtuigingen en opgelegde waarheden.

Wil je meer informatie, kun je mij altijd emailen of bellen.

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor huisbezoek of een andere locatie.

 
St.John's river-New Brunswick (Canada) "De Natuur reflecteert welke richting je op gaat"