"Speak to the Earth and it will teach thee"- The Bible (Job: 12,7)

Leven en leren  vanuit je innerlijke natuur; Spreekt dat je aan, lees dan verder.
De wet van de aantrekkingskracht brengt je nu hier! Uiteindelijk begint alles met de aantrekkingskracht.

Cursus "Natuur als Professional"
Ernya is de 1e in Europa sinds 2009, die deze online- en lifecursus geeft met  gratis praktijkdagen/bijeenkomsten, waar toegepaste Ecopsychologie in opgenomen is met toestemming van haar trainer in Amerika, dr. Michael J. Cohen. Zij heeft deze orientatiecursus vertaald in het Nederlands en toevoegingen geplaatst vanuit haar eigen levens- en werkervaring mbt Counselling en Coaching in de Natuur. De cursus is voor iedereen die zich hiertoe voelt aangetrokken vanaf 18 jaar. De cursus is voornamelijk gericht op het zelf ervaren, samen delen en zelf doen! De cursus biedt mogelijkheden tot professionele, intuitieve ontwikkeling en persoonlijke groei. Waar verschillende tools, methoden, theorieen, kennis, wetenschappelijke feiten, belevingen, inzichten, ontdekken en verbindingen aangereikt worden. De cursus wordt in 9 hoofdstukken gegeven.

Inhoud:

Introductie:   Introductie NSTP (Natural Systems Thinking Process) 

Cursus omschrijving: Toegepaste Ecopsychologie van Counseling en Coaching in/met de natuur voor zelfbewustwording in verbinding met de natuur. 
Cursus doel:  Leer het pad van je innerlijke natuur en je omgeving te ontdekken! Hoe je jouw hoogste potentieel op natuurlijke wijze kan bereiken                            

Hoofdstuk 1:    Zelfervaringen zijn feiten.
                           
Het opbouwen van relaties vanuit het belang van de
                           natuur.

Hoofdstuk 2:    Vertrouwen hoe jouw natuur werkt.
                           Streven naar verbinding met de natuur.

Hoofdstuk 3:    Waarnemen en voelen van de verbindingen.
                           Conflict, natuurlijke aantrekkingskracht en het universum.

Hoofdstuk 4:    Natuurlijk bewustzijn.
                           De natuurlijke psychotherapie.

Hoofdstuk 5:    Webstring intelligentie.
                           De Eco I.Q. Test

Hoofdstuk 6:    Inspiratie verwezenlijking.
                           De geheimen van de natuurlijke aantrekkingskracht.

Hoofdstuk 7:    Webstring zelf ontdekkingen.
    
                       De liefde voor natuur activiteiten

Hoofdstuk 8:    Samenvatting van alle activiteiten.
    
                       De gedachten tijdens natuur activiteiten.

Hoofdstuk 9:    Evaluatie van alle activiteiten

2011 Ernya als student van het project NatureConnect in Amerika.
Een beetje vermoeid na een reis van Oost naar West VS :-)

Enkele reacties van deelnemers van de cursus Natuur als Professional:

"Ik besef nu juist door de openheid binnen de cursus onderling dat ik dit gewoon mag uiten, en mag accepteren van mijzelf. Ik voel ook hoe mooi ik ben, en uniek in mijn eigen zijn. Dat ik op mijn manier leer. Iets dat ik altijd als een probleem heb ondervonden".

"Ja mijn verwachtingen komen samen met die van de cursus en ook nog meer geleerd!"

"Ik heb het gevoel dat veel meer mensen dit aangeboden zouden willen krijgen in deze drukke soms bizarre tijden… de waarde zal voor iedereen anders zijn, maar van waarde is het!"

Tijdens de cursus worden de verbindingen mbt de Natuur en het menselijk welzijn duidelijk. Ieder mens is een onderdeel van de natuur. Ook ieder mens wordt geconditioneerd vanaf de geboorte. Deze conditionering brengt vaak problemen met zich voort op latere leeftijd. Denk hierbij aan je opvoeding, leraren in je leven, invloed van vrienden, relaties en je eigen overtuigingen o.a.
Tijdens de cursus leer je wat jouw conditioneringen zijn en hoe je op natuurlijke wijze hier zelf verbetering in kan aanbrengen, om een beter leven voor jezelf te creeeren, een leven in balans!

Tijdens het volgen van de workshop "Natuur als Professional"  kun je al kennis maken met de cursus en met elkaar.
Je kunt de cursus Life of Online volgen:

De onlinecursus is levenslang toegang tot de cursus, waar gratis bijeenkomsten/praktijkdagen en workshops worden ingepland, te evalueren en elkaar te ont-moeten. Je ontvang een nieuw hoofdstuk per email nadat je feedback hebt ontvangen van je ingezonden toetsvragen van het hoofdstuk waar je aan werkt. 

De life cursus duurt 9 maanden waar 1x per maand een studiedag (10.00-13.00 uur) wordt ingepland om een hoofdstuk in de natuur te behandelen.  Samen plannen we de datum en tijd in. 

Extra:

Gratis bijeenkomsten welke 4 x per jaar worden gegeven '' bijeenkomst wandel-en natuurcoaches', hiervoor kun je je aanmelden via de Agenda.
Skype en Zoom mogelijkheden om persoonlijk contact met Ernya in te plannen. 

De praktijkdagen zijn altijd in de natuur onder professionele begeleiding van Ernya.
Je kunt  zowel individueel als in een groep ook de cursus volgen. Is de afstand te ver, is er een mogelijkheid om een skype-meeting te volgen. 

Resultaat: Verbondenheid met de natuur en jezelf Nieuwe manier van denken ontdekken. Zelf in en met de natuur samen gaan werken, met of zonder clienten. Tools die je kunt toepassen met werken met clienten, door ze eerst zelf te ervaren. Nieuwe inzichten door zelf ervaren nieuw perspectief naar de natuur, jezelf en anderen te leren kijken mogelijkheden uitgroeien naar professonaliteit.  In harmonie en in balans met jezelf en je omgeving te leven. Nieuwe en oude kennis ontvangen. Netwerken, nieuwe vrienden/collega's. Certificaat. Onderwerpen welke ook besproken worden: NSTP (Natural System Thinking Process) van dr. Michael J. Cohen (USA), Natuurcounseling en Natuurcoaching ; Wandelcoaching;  Strandcoaching; Sjamanisme; Indiaanse filosofie en Werken met de energien van de Natuur. Inschrijvingen en/of vragen: contact

In 2009 werd Ernya benaderd via Michael J. Cohen, door Sanne Bloemink uit NY, voor een intervieuw betreft een artikel over Ecopsychologie en Ecotherapie, welke is geplaats in de Groene Amsterdammer 2009. In 2011 ben ik naar Amerika afgereisd om o.a. met de groep van Michael J. Cohen een aantal dagen op de San Juan Islands (WA) te verblijven. Na mijn reis welke 80 dagen in de Natuur van de Verenigde Staten en Canada duurde, heeft ook een toevoeging gebracht in deze cursus. Een unieke kans om je kennis, intuitieve ontwikkeling en ervaringen uit te breiden.

Welke mogelijkheden zijn er om zelf een baan te creeeren vanuit deze cursus?
Enkele voorbeelden: Natuurcounselor - Natuurcoach - Wandelcoach - Strandcoach - Organisator Nature Holidays - Natuuryoga - Ecotherapeut - Trainer - Natuurkunstenaar - Natuurgeneeswijze - Natuurmanager - Alternatieve genezer - en nog vele andere mogelijheden. Of voor je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling om als coach je meer te verbinden met de natuur.  
De cursus Wandel- en Natuurcoaching is meer gericht op het coachen in de natuur van jezelf en/of anderen. 

Verspreid betalen mogelijk per maand (6 maanden)  € 110 voor iedere 1e van de maand vanaf de datum van inschrijving.