Workshop Natuurlijke Assertiviteit
Het klinkt vaak zo vanzelfsprekend, dat je eigenlijk zou moeten zeggen wat je wilt, of wat je voelt. Vaak weet je het wel, maar niet hoe je het kunt zeggen. Of dat je het mag zeggen. Ben je vaak bang om anderen te kwetsen of voor jezelf op te komen? Het is ook niet voor iedereen zo vanzelfsprekend of natuurlijk! Vele "beren op de weg" kunnen je tegenhouden.
Bijvoorbeeld: 'wat zeg ik tegen mijn baas, stel dat ik mijn baan kwijt raak', 'hoe zou hij/zij reageren als ik mijn echte mening vertel?', 'hij/zij is al zo emotioneel, dan kan ik hiermee toch niet mee aankomen?'. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden uit de praktijk te benoemen.

 Is dit het gevoel wat je soms hebt? 

 dit is wat jij wilt!

VOEL JE WEER VRIJ, MAAK JEZELF WEER VRIJ!

Je leert tijdens deze workshop eerst waar jouw grenzen liggen. Net als bij de dieren en de natuur zelf, die instinctief ‘weten’ tot hoe ver ze kunnen gaan en tot hoe ver de ander mag gaan, heb jij ook instincten en intuitie. Door de tijd heen, heb je misschien hiernaar minder geleerd te luisteren, waardoor je soms niet in staat meer bent om je grenzen duidelijk te stellen voor jezelf en voor de ander, waardoor je vrijheid is belemmerd om gelukkig en succesvol te leven. 

Leer nu in een natuurlijke omgeving om te gaan met assertiviteit, specifiek op jouw 'uitdaging' gericht!

Tijdens deze workshop leer je ook hoe  je iets kunt zeggen, zonder anderen te kwetsen of te benadelen en tegelijkertijd voor jezelf op te komen.
Leerdoelen: Intuitie, Instinct, Grenzen aangeven, Communicatie.
Voor natuur/strand/wandelcoaches mogelijkheid om met deze workshop verdieping in je werk met mensen uit te breiden.
Studenten ontvangen een workshopsverklaring.

Assertiviteitstest kun je hier downloaden.