Cursus Eco-Art

Creëer momenten in je leven om van de aarde te leren.
Kun je ook zo genieten van de rust en prachtige kleuren van een zonsondergang?
Kun je ook zo genieten van het getjilp van vogels in het bos?
Kun je ook zo genieten van het geluid van schelpen in de zee?
Kun je ook zo genieten van het geluid van het breken van de golven?
Kun je ook zo genieten als je in de natuur wandelt?
Dan ken je de kracht van de natuur om te helen en te leren!
Healing en Transformatie
Je hebt alle vrijheid om jezelf te helen, met alles wat de natuur je te bieden heeft. De natuur raakt ons, omdat we een onderdeel van de natuur zijn! Je hebt geen jarenlange therapie nodig, geen zelfhulpboeken en geen goed bedoelde adviezen. Je kunt het zelf ontdekken en er je hele leven van profiteren. De natuur biedt een levenslang geneeskrachtig middel, wat NIETS kost en niet is verbonden met de farmeutische industrie!
Cursus resultaat
De cursus bestaat uit een basis cursus deel I en een vervolg cursus deel II. Ieder deel heeft 7 lessen.
Je leert je hoe je zelf de verbinding tussen natuur, kunst en jezelf kan toepassen in je leven, werk en relaties.
Eco-Art is een onderdeel van toegepaste Ecopsychologie, een opkomende wetenschap welke je leert denken, voelen en her-verbinden zoals de Natuurlijke systemen werken.

Basis cursus Deel I:

Les 01. Introductie cursus Eco-Art Nederland

Les 02. Wat is Kunst?

Les 03. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden

Les 04. De Kunst van Re-Spiriting

Les 05. De Kunst van het Geheel

Les 06. De Kunst van ZIJN

Les 07. De Kunst van Geluid (van de Natuur)
Vervolg cursus Deel II:

Les 08. De Kunst van de 53 zintuigen

Les 09. De Kunst van Relaties

Les 10. De Kunst van Transformatie

Les 11. De Kunst van Perspectief

Les 12. De Kunst van het Levenspad

Les 13. De Kunst van Waardering

Les 14.De Kunst van Innovatie

Het creatieve proces helpt je bij je expressie van je gevoelens te uiten en duidelijkheid te scheppen in je bewustwording. Beide werken therapeutisch. Woorden of praten alleen is vaak niet voldoende om gedachten en gevoelens van het innerlijke, of probleem duidelijk te maken voor jezelf. Deze bewustwording gaat verder en brengt je in een natuurlijk proces van transformatie. Waarmee je zelf je eigen levenscoach kan worden.

De cursus is bedoeld om het gevoel van eigenwaarde te vergroten, het verbeteren van relaties, kennis en bewustwording van de natuur en het milieu waarin wij leven met respect voor onze planeet Aarde en alles wat erop leeft.

Je ontvangt eenvoudige creatieve en natuur activiteiten die je kunnen helpen bij het oplossen van conflicten, problemen en je perspectief verbreden over jezelf en het leven op positieve wijze. Welke kunnen leiden tot een positieve transformatie en genezing. Je hoeft geen teken- of schilderstalent te hebben om deze cursus te volgen. 

Nieuwe taal leren in een Nieuwe wereld
Natuur en Creativiteit is een universele taal, iedereen kan deze taal leren. Een taal met niet alleen maar woorden. Geen andere taal brengt zoveel intuïtieve ontwikkeling, bewustwording en innerlijke transformatie teweeg!

Gun het jezelf om deze natuurlijke en universele taal te leren voor jezelf en anderen!

In de praktijk
Na mijn studie Ecopsychologie en Eco-Art therapie ben ik de eerste officiele trainster in de Nederlandse taal voor deze specifieke cursus, die ik zelf ook heb gevolgd in Amerika en ben gaan toepassen in mijn praktijk.
De afgelopen jaren heb ik veel onderzoek hiernaar gedaan. En is gebleken dat mensen die bij mij kwamen voor 1 op 1 gesprekssessies coaching- en counselling, veel meer sessies nodig hadden, dan wanneer ik werk met en in de natuur en met creativiteit.

Ook mensen die het moeilijk vonden zich met alleen woorden te uiten, bleek dat in no-time zij tijdens de eco-art therapie het veel duidelijker voor zichzelf kregen dan ooit.
Het is een zelf her-ontdekkingsreis voor groei en genezing. Een innerlijke bewustwording die zo intens en persoonlijk is, dat je op een heel andere en natuurlijke manier naar de wereld en jezelf kan kijken.

  Herfst, loslaten, zelfinkeer en voeding geven aan jezelf.
De life cursus is inclusief materialen, hands-out en certificering (voor studentcoaches/counselors een geaccrediteerde verklaring).

Je kunt de cursus ook online volgen in beide delen:
Gedurende 7 weken (per deel) ontvang je iedere maandag per email een les met theorieen, opdrachten en activiteiten, welke je retour zend voor reflectie, vragen en discussie. 

Na 7 weken komen we bij elkaar voor een eindevaluatie en uitreiking van een certificaat. Locatie wordt nog bekend gemaakt.

Ben je geinteresseerd geraakt en wil je de cursus gaan volgen? Op de linkerzijde van deze pagina staat een aanmeldingsformulier! Of meld hier aan, bij de AGENDA indien je op deze datum wilt gaan beginnen.