Storm

Storm of 'Ne-ol' zoals de Navajo code talkers het noemden tijdens de tweede wereldoorlog. 
Door de Navajo-taal kon de Amerikanse code nooit worden ontcijferd, daar naar schatting minder dan 28 personen van andere stammen de taal niet konden begrijpen. 

De natuur heeft ook haar eigen taal en is ook door velen niet te begrijpen. Pas zodra je je met haar gaat vebinden ontstaat er een communicatie tussen mens en natuur. Heel leerzaam en brengt jou mooie inzichten en boodschappen. 

Soms kan Moeder Natuur wild worden. Wat de reden ook is, zij verandert een beetje regen in heftige stormen. Regen is levengevend en is voor alles noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor stormen, zowel letterlijk als metaforische stormen  zijn een realiteit. Zoals wij de uitdrukking 'storm in een glas water' kennen, met andere woorden; er is niets aan de hand. 

Hier zijn een paar trefwoorden met betrekking tot de symbolische betekenis van stormen;
Onvoorspelbaarheid, energieverandering, verstorigen en transformatie. De symbolische betekenis van stormen in combinatie met de betekenis van regen geeft de boodschap; Soms moeten er grote veranderingen plaatsvinden om vernieuwing en genezing te ervaren.’

De diepere betekenis van storm en regen kan weliswaar een beetje verontrustend zijn. Daar bedoel ik mee, het is de aard van het beestje. Stormen kunnen enorm veel schade aanrichten. Vaak is de weg naar vernieuwing ook vaak het pad van vernietiging. Eerst moet iets opgeruimd worden voor er iets nieuws kan ontstaan.

Heb jij  iets wat je in de weg zit en nog niet opgeruimd hebt? Denk er eens over na wat jou tegenhoudt om aan iets nieuws te beginnen.
 

Tijdens de Eco-Art cursus was er ook een keer storm, waar een van mijn cursisten hiermee aan de slag ging met een oefening.

Zij heeft hiervan geleerd om meer op haar intuitie te vertrouwen en de natuur als realiteit te accepteren. Zowel fysiek, spiritueel  als mentaal. 

Een kort deel uit haar inzending wil ik graag met jullie delen:

 

"Voor mij straalt het beeld rust en berusting uit. Bij het terug zien werd ik me gewaar van de tegenstelling beweeglijk / onbeweeglijk. 

Als er in je leven factoren van buitenaf op je af komen (de wind), zal je de ene keer in je kracht blijven staan en het door je heen laten stromen (knotwilg). Een andere keer word je erdoor ‘geraakt’ en wiebel je mee; beroering. Het riet is amper geknakt, soepel genoeg om overeind te blijven.

De natuur wil me laten weten dat het de ene keer nodig kan zijn om in mijn kracht te blijven staan, als er problemen op mijn pad komen, terwijl het op een ander moment juist beter is om soepel mee te bewegen en te wachten totdat de storm weer geluwd is. Vandaar de titel: (on)beweeglijk ."

Een prachtige boodschap heb je mogen ontvangen van de natuur en goed omschreven.

Datum: 31-01-2022 in natuur
Tags: