Donkere en koude dagen?

Het weer kunnen we niet veranderen. Wel hoe we het ervaren en hoe we ermee omgaan. Is het echt zo koud en donker buiten? Een cliënt nam deze vraag de natuur in: “Kijk ik er zo somber en kil naar?” We zijn een onderdeel van de natuur en (over)leven in een technologische maatschappij, waardoor we de ‘roots’ van ons natuurlijk bewustzijn zijn kwijtgeraakt.
Als natuurcoach en counsellor werk ik met mensen om anders naar hun ‘problemen’ te leren kijken. Het vanuit een ander perspectief te leren kijken, brengt meer mogelijkheden, voordat het een ‘probleem’ gaat worden. Als je binnen blijft zitten in je “comfortzone” voelt misschien wel even prettig, maar het ‘probleem’ kan steeds terugkomen. Er verandert uiteindelijk niets, als je er zelf niets aan doet.
Als we even het weer als voorbeeld nemen, ook een onderdeel van de natuur, kan je uiteraard gaan wachten tot het weer lente, warm en zonnig gaat worden. Het is een keuze die jezelf maakt. Je kunt er ook voor kiezen om in “beweging” te gaan komen, zowel fysiek als mentaal.
Beweging zet denkprocessen in gang en kunnen je helpen om vragen die je je zelf stelt duidelijker voor je te maken.

Daag je zelf eens uit om juist in donkere en koude dagen naar buiten te gaan en te gaan onderzoeken wat je tegenkomt. Jezelf weer te gaan her-ontdekken, wat is de zin van je leven, waar wil je naar toe en wat houdt je tegen?.
Zo brengen koude en donkere dagen weer lichtpuntjes in je leven, werk en relaties! → Lees verder ...

Datum: 27-11-2013 in natuur
Tags: natuur, ZIJN, beweging, ademen, vrijheid, rust