Earth Magics

Heerlijk op vakantie geweest en nu weer thuiskomen. Vaak duurt dat even voor mij. Zeker als je een lange autorit achter de rug hebt.
Het vele verkeer onderweg, de frustraties van andere weggebruikers, afscheid van een mooi vakantieplekje en weer proberen terug te komen in de routine van alledag. Maar wil ik dat wel; terugkomen in de routine van alledag? Uiteraard heb je afspraken die vast staan, maar daarom heen heb ik ook nog tijd voor andere dingen. Ik ben mijn 'tijd' anders gaan inplannen en met name om het vakantiegevoel langer vast proberen te houden. Tijdens mijn vakantie in Frankrijk op het schiereiland Il de Re heb ik enorm veel oesterschelpen verzameld. Nu ben ik van nature al een verzamelaar van natuurlijke voorwerpen, dat kunnen mijn cursisten beamen. Ik heb eens naar de doos met oesterschelpen zitten kijken en mij afgevraagd; "wat kan ik hier nu mee?" Het was al een goed gevoel ze vast te houden en de mooie herinneringen van onze vakantie weer te ervaren. Ineens wist ik wat ik wilde gaan doen! Ik ga er sieraden van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Eerst wat research over hoe je een schelp kan behandelen, daar was niet zoveel over te vinden. Uiteindelijk een speciale boor gekocht om gaatjes te boren en de schelpen te slijpen. Ook goed schrobben om al het zand en sommige opgedroogde diertjes en steentjes verwijderd. Heerlijk in het zonnetje bezig geweest. Onderzoekend en experimenterend. Ik liet mij inspireren door wat mijn intuitie mij vertelde, mijn omgeving waar ik op dat moment was en de mooie herinneringen. Uiteindelijk zijn mijn kostbare en unieke Earth Magics ontstaan. Daarnaast wilde ik ze ook benoemen, op een unieke manier. Heb daar de eigenschap van het sieraad verbonden met verschillende talen, veelal Native American. En zo is ook hun betekenis ontstaan.
Hier een paar voorbeelden:
  
Het blijven kleine wondertjes, die momenten in je leven zodra je ermee verbonden bent of wordt.
Het enige wat je hoeft te doen is; even de tijd nemen, bij jezelf thuiskomen en op creatieve wijze ermee gaan werken.
Dan wordt zichtbaar waarmee je verbonden bent.
  → Lees verder ...

Datum: 07-09-2013 in kunst
Tags: kunstvoorwerpen, schelpen, sieraden, spirit intuitief schilderen, workshops, cursussen natuur, ZIJN, beweging, ademen, vrijheid, rust