Vakantie Blues

Vakantie Blues
Terug van de vakantie? Het is weer tijd om aan het werk te gaan! Zou je het liefst weer terug naar je vakantieplek gaan? Voel je je somber, moe en heb niet de energie om weer in de dagelijkse routine te komen? Vakantie is een tijd van ontspanning, even weg van alle daagse routines. Ook kan de verwachting van energieën te hebben opgedaan tijdens de vakantie, ineens omslaan in een vakantie-blues gevoel. Zodra je weer in de routine van alledag komt zal dit langzaam wegtrekken. Zo niet kun de 15 tips je op weg helpen om zowel fysiek, mentaal als spiritueel je balans weer kunt terugvinden. Geef je op voor de nieuwsbrief van Realeyezation en ontvang de 15 tips in de komende nieuwsbrief! → Lees verder ...

Datum: 28-08-2013 in algemeen
Tags: natuur, ZIJN, beweging, ademen, vrijheid, rust intuitief schilderen, workshops, cursussen

Wijze levenslessen

Ik hoop dat dit een inspiratie kan zijn, voor iedereen die veel heeft meegemaakt in het leven. Je kunt alleen maar dankbaar zijn voor de wijze lessen die op je pad zijn gekomen. Veel mensen raken vast te lopen met het risico het 'slachtoffer' te worden van zichzelf, door wat de omgeving hun heeft aangedaan. Je hoort mensen zelf wel eens zeggen: "vergeving begint bij jezelf" en "de ander te vergeven, vergeef je ook jezelf". Nu is dat best moeilijk voor sommigen, mede daar het niet in balans is met je gevoel en ratio. Je weet het wel, maar je voelt het niet.
Net zoals "het een plekje kunnen geven" zijn uitspraken waar velen nog steeds naar op zoek zijn. Ook in mijn praktijk merk ik, maar zeker ook in mijn eigen leven was het niet altijd makkelijk om "te vergeven" en "het een plekje" te geven. Mooie uitspraken, maar soms moeilijk te realiseren.
Zodra je beseft dat indien je iets overkomt, je in een rouwproces bent. Ja, rouwen is niet alleen het verliezen van iemand, maar ook van iets.
Je werk, je doel, je fysieke mogelijkheden, je zelfrespect, vertrouwen en eigenwaarde kan je ook gedurende je reis door het leven even kwijtraken en of verliezen. Verlies komt in vele situaties in het leven voor. Vaak schenk je er geen aandacht aan, of wordt je zelfs negatief t.o.v. anderen, waardoor je ook negatief wordt t.o.v. jezelf. Daar wil ik niet mee zeggen, dat de keuzes altijd bewust genomen worden, integendeel. Soms maken we keuzes die niet in balans zijn met onze intuitie en ratio. Hier liggen vaak de levenslessen om te leren met beide om te gaan. En is de kans groot dat je in een situatie komt waar je niet zelf voor gekozen hebt (bewust). Als je je hierin herkent, kun je je afvragen of deze situatie goed voor je voelt/is en wat je zelf zou kunnen veranderen om een leven te creeeren die je verdient. Andere mensen kunnen we niet veranderen, wel van leren. En voor deze mensen die in mijn leven (soms heel even) zijn langs gekomen om mij wijze lessen te brengen, zonder dat zij zich hiervan bewust waren heb ik het volgende gedicht geschreven:

"Als ik terug kijk naar de jaren in mijn leven, kan ik met een glimlach en vol trots tegen mijzelf zeggen: "Wat een reis heb ik afgelegd om mijn Kracht in het Leven te vinden en dat ik zover ben gekomen!" Ik overwon de mensen, het hartzeer en uitdagingen welke mijn pad soms zwaar en moeilijk maakten.
Mijn intuitie en sterke wil en vertrouwen in mijzelf hebben mij begeleidt tijdens mijn reis en ben deze mensen ontzettend dankbaar, dat zij mijn pad kruiste.
Ik dank hun; zij die door hun onwetendheid mij sterk mochten maken, omdat ik het toestond,
Ik dank hun; zij die mij diep hebben gekwetst, hebben mij vleugels gegeven,
Ik dank hun; zij voor wie eigenbelang belangrijker was dan liefde, mij hebben geleerd wat echte liefde en vriendschap betekent,
Ik dank hun; zij die zich vastklampten aan het materiele, mij hebben geleerd dankbaar te zijn voor het niet-materiele en alles in de Natuur,
Ik dank hun; zij die confrontaties uit de weg gingen, mij hebben geleerd zonder angst te leven,
Ik dank hun; zij die alleen in zichzelf geinteresseerd waren, mij hebben geleerd te luisteren,
Ik dank hun; zij die mijn vertrouwen hebben geschonden, mij hebben geleerd vertrouwen in mijzelf te hebben,
Ik dank hun; zij die denken dat het leven om hen draait, mij hebben geleerd dat het draait om het Leven zelf waar wij allen in cirkelen. → Lees verder ...

Datum: 22-08-2013 in algemeen
Tags: