Love from Nature

Iedere dag wandel ik in het park met mijn lieve hond Cekiya. En iedere dag verwonder ik mij weer wat de natuur mij die dag geeft of laat zien. Ik hoef maar met een vraag te worstelen en de antwoorden komen op onverwachte wijze naar mij toe. Zo werk ik ook vaak met cliënten die een burn-out hebben, een plek voor hun verdriet zoeken, leren omgaan met hun emoties, of een nieuw doel in hun leven zoeken.  

De natuur zorgt, heelt en geeft wijze lessen. Je hoeft er alleen maar te zijn en open te staan wat op je pad komt.  En dat is nou precies waar velen moeite mee hebben. We leven in een maatschappij die steeds sneller wordt, steeds meer verwachtingen heeft en steeds minder tijd voor jou persoonlijk. In de natuur kun je jezelf zijn, genieten en weer je rust en energie terugvinden.

Gisteren liep ik op een pad gemaakt van houtsnippers in het park. Veert zo lekker onder je voeten! Normaal kijk ik op ooghoogte om mij heen, zoals velen van ons, wat er te zien was. En genoot van het licht dat door de bomen schijnt, zeker heel vroeg in de ochtend. Als de eerste zonnestralen door de bladeren gefilterd op mijn pad komen. Even keek ik omhoog en tot mijn verbazing zag ik een hart welke gevormd was door de takken van de bomen.

Ik heb wel eens een foto hiervan gezien, maar nu stond ik daar te kijken naar een echte! Mijn dag kon niet meer stuk. Het zien en tegelijk te ervaren maakten al mijn zintuigen wakker. Het herinnerde mij toen ik in het regenwoud in WA (USA) en heel vroeg alleen door het bos liep. Mijn zintuigen waren zo wakker dat ik ook instinctief aanvoelde welke richting ik beter niet op kon gaan in verband met 'Bears in the area'.

Het verschil tussen het zien van een foto en het zelf te ervaren is het gevoel wat je erbij ontvangt. Net als autorijden leer je niet door er alleen maar over te lezen. En dat is nu precies waar velen niet meer bewust van zijn. Teksten worden gelezen, foto's worden bekeken er wordt geluisterd naar anderen en dit als waarheid aannemen, maar er wordt bijna niet meer zelf ervaren. Waardoor je nog meer in je hoofd gaat zitten. Je kunt je voorstellen dat op een gegeven moment je hoofd heel vol wordt en een burn-out op de loer ligt. Zeker als je veel op je bord hebt liggen en aan al die verwachtingen 'moet' voldoen.

De natuur verwacht niets van je. De natuur geeft alleen maar. En leert je weer zelf jouw waarheid te ontdekken, bewust te worden van jouw proces in het leven. Ik geef je vandaag dit hart met de boodschap: "Ga het zelf ervaren, voelen en jouw wijze lessen en de beloning ontvangen!" Jij bent het ook waard. Tenslotte is het in Nederland aardig veilig en hoef je niet bang te zijn voor 'Beren op de weg'.

 

Datum: 10-05-2018 in natuur
Tags: authenticiteit, natuur, oefening, ervaringen, rust