Ont-moeting in de Natuur workshop

Vandaag was het rond het vriespunt en heerlijk winterweer. De workshop heeft Ernya gegeven aan een groep vrijwilligers van de afdeling Homestart van Humanitas.
Een workshop waar je op een andere manier leert kijken naar de Natuur, jezelf en je omgeving. De Natuurtuinen in het Westerpark, was gesloten. De brug was omhoog gehaald. Hier kun je in het voorjaar zien en beleven hoe de natuur er vroeger in Zoetermeer heeft uitgezien. Ook in de winter waar alles in de Natuur rust is hiermee rekening gehouden. In de tijd van winter kunnen wij leren om in deze 'snelle' tijd even wat rustiger aan te gaan doen. We zijn van start gegaan vanaf het Bowlingcentrum Zoetermeer direct het park in. Ernya heeft de 'webstrings' uitgelegd dmv een activiteit waarin je bewust wordt hoe alles is verbonden met elkaar in de Natuur. Bewuster omgaan met de Natuur is ook bewuster omgaan met jezelf. Tijdens de wandeling vond iedereen een onderdeel van de Natuur die haar aansprak. Dit stukje natuur leert je om op een andere manier naar jezelf te kijken en hebben we in groepjes besproken met elkaar. Daar de Natuurtuinen was gesloten zijn we verder op pad gegaan naar een weide met schapen met prachtige en dikke vachten tegen de kou. Daar heeft ieder haar bijdrage van zichzelf in de vorm van het logo van Homestart neergelegd. De hond die je op de foto's ziet was ook een deelnemer, daar zij precies begreep waar dat stokje voor diende! :-) Ik heb genoten, ik hoop jullie ook. → Lees verder ...

Datum: 13-12-2012 in natuur
Tags:

Ervaringen met Intuitief Schilderen met Ernya

De cursus Intuitief Schilderen heeft mooie inzichten en ervaringen gebracht bij de cursisten.
Het thema was in de maand oktober 2012 'Zelfportet"
De uiteindelijke werken die men heeft voltooid, zijn ware kunstwerken geworden met mooie beschrijvingen van de cursisten zelf.

Lees verder ...

Datum: 04-12-2012 in kunst
Tags: