Bannocks

Bannocks
Vroeger reisden de Native Americans veel om te overleven. Zij zochten gebieden waar voedsel was welke met de seizoenen veranderden. Onderweg eten zoeken en meenemen, was een normale routine. Zo ook de Bannocks, een soort brood gemaakt van maismeel. Mais was een produkt wat vele tribes gebruikten, zowel in het eten als bij ceremonies. Mais was een veel gebruikt produkt, ook op spiritueel vlak. Om de Spirits te bedanken strooide zij maismeel of offerde tabak.
Bannocks werden ook gebakken boven open vuur als er ceremonies of bijeenkomsten waren. Zo deelden zij hun eten met anderen. De Bannocks verschilden de ingredienten per gebied, net wat er op dat moment aanwezig was.
Zoals fruit, noten etc.  Ook gebruikten zij boomsappen in hun eten. Nu zijn wij in Nederland niet meer zo gewend aan te eten wat het seizoen beidt. Tegenwoordig kan je bijna alles kopen in ieder seizoen.

Benodigdheden:
4 kopjes maismeel (280 gr.)
4 theelepels bakpoeder
4 theelepels Maple siroop (of bruine suiker op andere boomsappen)
½ theelepel zout
½ theelepel kaneel
1 eetlepel gemixte zaden
1 eetlepel gedroogde cranberries
0,6 liter water
Bereidingswijze:
Mix de meel, bakpoeder, maple siroop en zout samen. Mix het geheel met voldoende water zodat het een deeg vormt. Snij 8 stukken deeg en maak er bolletjes van en maak deze plat tot 1 cm dikte. Bak ze in een licht geolied bakpan tot ze licht goudbruin zijn (18/20 minuten). Je kunt ze ook in het midden van de oven bakken op 170 graden celsius gedurende 18/20 minuten. Je kunt ze met honing, maple siroop, jam, boter of pindakaas eten. Traditionele Bannocks werden en worden nog steeds gemaakt met ingrediënten die beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld met seizoensfruit, zoals blauwe bessen. Je kunt ze ook invriezen in een luchtdichte zak. Bij serveren breng je ze eerst op kamertemperatuur gedurende een paar uur, of warm ze op in de pan of microwave tot de gewenste temperatuur. (foto 1).
Als je ze iets groter wilt, kun je door het beslag iets te verdunnen met melk en 1 ei een soort pannekoek van maken. Ook duurt het 18/20 minuten voor deze gaar zijn. Je kunt er 3 tegelijk in de pan bakken. (foto 2)

 

foto 1                                   foto 2


Datum: 01-08-2015 in native-american-recepten
Tags: