De dreamcatcher of dromenvanger komt oorspronkelijk van de Noord Amerikaanse Ojibweg (Chippewa) en Sioux indianen vanuit de 'legende van de dreamcatcher'. Deze is gemaakt van rode en andere wilgentakken met daarin een web geweven van natuurlijke materialen. Met spirituele voorwerpen versiert die bij de geboortedatum van de pasgeborene horen. Zoals kralen, schelpen, mineralen en veren. Eeuwenlang hebben grootouders voor de pasgeborenen dreamcatchers gewoven met de intentie om natuurlijke wijsheid door te geven. De Ojibweg indianen geloven dat goede dromen hun weg vinden naar de dromer. Terwijl slechte dromen verward raken in het web tot zonsopgang, waar zij verdwijnen als dauwdruppels. Originele dromenvangers zijn tussen de 7 cm en 20 cm diagonaal en hangen boven de slaper, voor vredige, mooie dromen en goede nacht rust.
Tijdens de jaren '60 en '70 werden door andere tribes de technieken en intenties overgenomen. Daarna dromenvangers ook in de westerse cultuur gemaakt en steeds minder met de juiste intentie, meer als een decoratie voorwerp.

Ernya maakt unieke en authentieke handgemaakte geboorte dreamcatcher, waar totems in verwerkt zijn die bij jouw geboortedag horen volgens indiaanse gebruiken, gemaakt van wilgentakken en natuurlijke materialen.
Zij had al geleerd om dreamcatchers te maken, maar door haar lange reis door Noord Amerika en Canada en contact met Native Americans heeft zij er nog meer over geleerd.

Geboorte dreamcatcher is gebaseerd op jouw geboortedag, je kunt het vergelijken met een horoscoop. De totems hebben hun eigen uitleg en boodschappen voor je, die je tijdens je levensweg kunnen helpen.
Je kunt deze 'horoscoop' mee bestellen met je dreamcatcher voor maar € 15 extra.

"Spirit of the Deer" is een dreamcatcher die ik heb gemaakt op bestelling voor 2 personen op basis van hun geboortedata's.
De totems die bij hun horen zijn hierin verwerkt.

Healing dreamcatcher  is gebaseerd op waar jij genezing voor wilt ontvangen, op spiritueel gebied. Tijdens je dromen, gaat je onderbewustzijn door. Om bewuster hiermee om te gaan, kan voor genezing zorgen. Je ontvangt dan de goede boodschappen.


"Spiritual Healing"

Je kunt ook een workshop volgen om zelf te leren hoe je een dreamcatcher maakt. Deze is geheel naar eigen persoonlijke smaak en intentie. De materialen waar je tijdens de workshop mee werkt is een metalen ring, om te voorkomen dat de natuur wordt beschadigd. Zelf zoek ik wilgentakken na een storm, waar vele dan op de grond liggen en gebruikt kunnen worden. Wel leer ik je hoe je met deze wilgentakken moet omgaan, als je zelf met wilgentakken wil gaan werken. Je kunt ook druivenranken gebruiken ipv wilgentakken. Andere materialen zijn inclusief. Indien je zelf nog mooie veren hebt of kralen etc., neem ze gerust mee. Hoe persoonlijke je dreamcatcher wordt, hoe waardevoller!