Bosbaden komt vanuit een Japanse therapie Shinrin-yoku in de jaren '80.

Een behoefte om te ontstressen in de natuur. Ook wel bostherapie genoemd.

In de jaren '60 was Ecopsychologie hier al mee bezig; de natuur leert, heelt, verbindt en ontstrest door middel van het inzetten van al je zintuigen. Bewust jezelf te verbinden met de natuur, waar jij een onderdeel van bent. 
Oude culturen, zoals de Native Americans leefden niet allleen in de natuur, maar SAMEN met de natuur. In de moderne westerse wereld zijn we dat een beetje kwijt geraakt, terwijl er op het moment waar alles zo snel gaat veel behoefte aan is. 
Bosbaden is ook geschikt voor iedereen, ook voor bedrijven waar burnouts regelmatig voorkomen. 

Ernya heeft zelf 2 burnouts mogen ervaren en is sinds zij werkt met de natuur en dagelijks in de natuur is heeft zij haar energielevel goed onder controle en weet precies wanneer zij even rust op de plaats moet nemen en wat zij moet doen. Zij is sinds 2008 niet meer echt ziek geweest.

 

Wat is is bosbaden?

Bosbaden is langzaam wandelen in de natuur, om zo je nog meer te verbinden met jezelf en de natuur. Het werkt helend en ontspannend, veel stress komt vrij en je krijgt weer lucht en ruimte in je hoofd.  Daarnaast heeft het ook een versterkende werking op je immuumsysteem, waardoor ziektes of een burnout worden voorkomen. Bij een onderzoek van de Universtiteit van East Anglia is aangetoond dat meer tijd doorbrengen in de natuur minder risico's voor diabetes type 2, hart- en vaatziekten, vroegtijdig overlijden, vroeggeboorte bij zwangerschap, stresse en hoge bloeddruk bestaat. 

Langzaam wandelend met al je zintuigen brengt je dichter bij jezelf. 

De natuursessie die ik erbij geef is gericht op hetgeen er op jouw pad komt. Dit kan zijn een boom, bloem, plant, dier en nog veel meer wat er in de natuur te vinden is. De boodschappen die de natuur voor jouw heeft, worden aan je uitgelegd. Op vragen worden antwoorden gegeven tijdens de natuursessie.

Alleen op iedere 1ste zondag van de maand geef ik een Bosbad met natuursessie gratis!
Speciaal voor mensen die het financieel wat minder hebben. 
Je hoeft je alleen maar aan te melden in de AGENDA bij de 1ste zondag van de maand.


Wil je op een andere dag individueel of met een eigen groep een bosbad met natuursessie ontvangen? Neem dan even contact op met vermelding welke dag en tijd jouw voorkeur naar uit gaat. Je ontvangt dan binnen 24 uur een antwoord.