De cursus Mandala tekenen wordt zowel in het atelier als online gegeven.

Heb jij ook die prachtige kleurboeken waar je mandala's inkleurt? Wil jij nu zelf leren mandala's leren maken op een simpele manier waarvoor je de deur niet uit hoeft? Naast jouw prachtige werken die je gaat maken, leer je ook veel over je onderbewustzijn. Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Wat blokkeert je om je doel(en) te bereiken. 

Dat kan nu met de cursus Mandala tekenen, waar je de basis leert om je eigen unieke mandala's te gaan tekenenen.

Gedurende 4 maanden ga je aan de slag met de volgende lessen en opdrachten onder persoonlijke begeleiding van Ernya:

Les 1 Intuitieve Mandala
Bij deze les ga je eerst kennismaken met de materialen om te ontdekken welke je het prettigst vindt om mee te werken. Door middel van intuitieve mandala’s te tekenen, creeer je een vrijheid om bij jezelf te blijven tijdens het proces. En om de kleuren die voor jouw op dat moment aanspreken te hanteren. Hierdoor leer je ook meer naar je intuitie te luisteren, oftwel het ‘onderbewustzijn’.

Les 2 Cirkelvormige mandala's 
Als we om ons heen kijken zien we ook veel cirkelvormige mandala’s; klok, kompas, paraplu, wielen, (draai)molens, aardewerk, caleidoscoop, rozen en andere bloemen, slakkenhuis, schelpen, jaarringen van een boom, vestigingen, dorpen, steden, tempels, aarde, zon, maan, sterren en planeten, tipi’s, iglo’s, gebouwen en nog veelmeer. Al deze voorwerpen symboliseren diverse aspecten uit ons leven. Cirkels zijn verbonden met onze vrouwelijke energie. 

Les 3 Vierkant en rechte lijnen
Uiteraard hebben we ook mannelijke energie en ga je werken met rechte lijnen en vierkanten. Naast de rechtlijnige vormen, die we in ons leven terug kunnen vinden, zoals flats, huizen, woonwijken, maar ook sterren zoals wij ze tekenen hebben rechte lijnen, kun je ook deze vormen terug vinden in grottekeningen. Zoals bij de Native Americans, de bliksemschicht en pijlen o.a. en in India, het Vedisch vierkant, die wordt gebruikt om in een Yantra een patroon te maken (deze bestaat uit een vierkant met 4 poorten).

Les 4 Symbolieken
Zoals eerder ik beschreven heb vind je overal symbolieken terug in de natuur, in culturen enz.
Zelf heb je waarschijnlijk bewust of onbewust ook bepaalde symbolen waar je waarde aan hecht.
Vanouds hechten mensen waarde aan symbolische betekenissen en voorwerpen. Zeker in oude culturen kun je deze nog veel terugvinden in kunstobjecten, gebruiksvoorwerpen, in religieen en spirituele betekenissen. Je kunt het ook vergelijken met dromen. Wat je droomt kan als symbolische uitleg worden geinterpreteerd van het onbewuste. Belangrijk hierin is je eigen interpretatie!


Coronaperiode
Realeyezation vindt het belangrijk om zich aan te sluiten bij de aanpak tegen het coronavirus. In het belang van de gezondheid van ons allemaal en om de verspreiding van het virus terug te dringen. Sinds kort heeft er een grote renovatie plaats gevonden  die het hele pand van een zuiverings ventilatie voorziet voor constant schone lucht, ook in het atelier.

We werken gedurende de Coronaperiode tijdelijk met een starterset tekenen.
Uiteraard mag je ook je eigen materialen meebrengen.
Geef duidelijk aan bij je aanmelding of je een starterset tekenen wilt of dat je je eigen materialen meebrengt. 
Er zijn weggooihandschoenen aanwezig die je vrijblijvend mag gebruiken en desinfecterende gel die voor je klaar staat bij aankomst en vertrek.